Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε εκτενή αναφορά στο μήνυμα των εκλογών της 15ης Μαΐου, κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο πολιτικό γεγονός, με όρους Αριστεράς» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει ως στόχο «μια μαζική οργάνωση νεολαίας ώστε να διατηρήσει σε κίνηση την “κληρονομιά” του Μαΐου».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Τζανακόπουλου  κατέβασε τον τόνο της φωνής του λέγοντας: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη σημαντική δουλειά όλο αυτό το διάστημα ενός ανθρώπου που είναι εδώ και πολλά χρόνια δίπλα μου και που ειλικρινά πιστεύω ότι χωρίς τη δική του συνεισφορά, δε θα είχαμε πετύχει αυτά τα σημαντικά βήματα».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που κατάφερε το μεγάλο οργανωτικό άλμα. Ο Γραμματέας που επί των ημερών του το κόμμα μας πέτυχε να πενταπλασιάσει τα μέλη του. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής τη επιτυχίας οφείλεται στη προσωπική του εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, στην κομματική του αφοσίωση, και στην ανιδιοτέλειά του. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς. Και θέλω να τον ευχαριστήσω και για την Ιώβεια υπομονή του όλο αυτό το διάστημα».

Ο Αλέξη Τσίπρας αποκάλυψε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να ολοκληρώσει τη θητεία του ως Γραμματέας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη και άλλων άξιων στελεχών, μόλις ολοκληρώνονταν με επιτυχία η διαδικασία του 3ου Συνεδρίου και της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση.

«Θέλω να τον ευχαριστήσω όχι μόνο για όσα έκανε αλλά και γιατί με υπομονή τήρησε την υπόσχεση που μου έδωσε όλο αυτό το διάστημα να μην δημοσιοποιήσει την επιλογή και την απόφασή του, προκειμένου να μου δώσει το χρόνο και το χώρο να ανακοινώσω εδώ, στην Κεντρική Επιτροπή και όχι στα Μέσα Ενημέρωσης τις αποφάσεις μου», είπε κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις