Σε θέση εκλογικής μάχης θέτει ο Αλέξης Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στήσει πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο. Ειδικότερα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δοθεί εντολή μετά τον εορτασμό της Παναγίας όλοι να βρίσκονται στα πόστα τους.

Το θέμα της πρόωρης κάλπης θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας του κόμματος, όπου αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη χρέωση των μελών της με συγκεκριμένους τομείς ευθύνης.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος έως τα τέλη Ιουλίου, με την τοποθέτηση σε αυτά πολλών νέων προσώπων, κάποια μάλιστα εκ των οποίων θα είναι και εκτός κόμματος, ενώ θα επιδιωχθεί και αμφίπλευρη διεύρυνση όπως και θα ληφθεί υπόψη η «νέα αντιστοίχιση του κόμματος με την κοινωνία» που προέκυψε μετά το συνέδριο. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί σε συγκεκριμένες ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, με πρώτο στόχο τη νεολαία, όπου είναι πρώτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί και επιτροπή κατάρτισης των ψηφοδελτίων, στην οποία θα συμμετέχουν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, πιθανότητα ο Γιάννης Δραγασάκης, η γραμματέας της ΚΟ Ολγα Γεροβασίλη, ο Μιχάλης Καλογήρου κ.ά. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες ο κ. Τσίπρας θα αναθέσει την περαιτέρω προγραμματική προετοιμασία του κόμματος, προκειμένου στη ΔΕΘ να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης με τις άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνησης, από τους πρώτους κιόλας μήνες.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι περιοδείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και οι ανοιχτές εκδηλώσεις με το σύνολο των στελεχών και του κομματικού μηχανισμού να τίθεται σε πλήρη προεκλογική εγρήγορση, ενώ προμετωπίδα της κριτικής που θα ασκείται παραμένει η ακρίβεια και η καθημερινότητα των πολιτών.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), απ΄όπου αναμένεται να ασκήσει εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και να στείλει το μήνυμα πολιτικής αλλαγής προκειμένου να ξαναπάρει μπροστά η χώρα.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην προσύνοδο Κορυφής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενώ θα έχει επαφές με Ευρωπαίους πολιτικούς και ηγέτες από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, με το ουκρανικό ζήτημα, την οικονομική κρίση αλλά και τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία το μεσημέρι σήμερα, αναμένεται να απαντήσει και στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις