Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 29 Ιουλίου όπου υποστηρίχθηκε από τα μέλη της κυβέρνησης  ότι δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ κανένας πολιτικός.

Ο νέος διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει την τοποθέτησή του στην ΕΥΠ καθώς δεν αποτελεί διακομματική επιλογή.

Όπως επισημάνθηκε κατά την κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου και Προεδρείου της ΚΟ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης «είναι επιλογή Μητσοτάκη που είναι εγκέφαλος του σκανδάλου και πηγαίνει προφανώς με εντολή συγκάλυψης και όχι διαλεύκανσης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, παράνομων και νόμιμων».

Η μάχη των πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών που αιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Παράλληλα την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της Εξεταστικής, η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις