Επιτροπή PEGA: Στην Ελλάδα θα φτάσει στις 2 Νοεμβρίου η διερευνητική αποστολή της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του λογισμικού Predator και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA), ανακοινώθηκε επίσημα από την επιτροπή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά, οι ευρωβουλευτές θα μείνουν στην Ελλάδα ως τις 4 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα, την 1η του μήνα, θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, η αποστολή «θα διερευνήσει αναφορές για παράνομη χρήση λογισμικών παρακολούθησης (σ.σ.: spyware) κατά πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και των ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή PEGA πραγματοποίησε ήδη ανοιχτή ακρόαση με τη συμμετοχή των Ελλήνων δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, που είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης, καθώς και της δημοσιογράφου Ελίζας Τριανταφύλλου η οποία διερεύνησε το θέμα για την ιστοσελίδα Inside Story.

Στη συζήτηση είχαν γίνει αρκετές αναφορές στις δραστηριότητες και στην Κύπρο των εταιριών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις