Στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα παραδεχόμενος για ακόμα μία φορά ότι έγιναν λάθη τα οποία όπως είπε αναγνωρίστηκαν.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε τα τελευταία δημοσιεύματα λέγοντας: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είναι πράγματι πάρα πολύ σημαντικό και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το ζήτημα αυτό τον τρόπο να έχει κίνηση το Δημόσιο ενδιαφέρον. Με πολύ μεγάλο θάρρος από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και έχουμε καταθέσει πια σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων μια πολύ σημαντική νομοθετική παρέμβαση η οποία αναγνωρίζει υφιστάμενες διαχρονικές αστοχίες», ανέφερε και πρόσθεσε.

«Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που οριζόντια και καθολικά απαγορεύει την πώληση και τη χρήση τέτοιων κακόβουλων λογισμικών. Μάλιστα η χρήση αυτών των λογισμικών ξαναγίνεται κακούργημα. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βελτίωση τροποποίηση του σχεδίου που έχουμε καταθέσει όμως κάνουμε μια σειρά από πολύ σημαντικές παρεμβάσεις».

Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι αγκαλιάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας: «Να γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναριών επιστημονικής φαντασίας τα οποία διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του Τύπου και το οποίο αγκαλιάζει αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση

Τους άκουσα να υπονοούν ότι επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του 2016. Ακούσαμε ότι το κράτος παρακολουθούσε την οικογένειά του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στη φωτιά στο Μάτι ή ότι φωτογράφισε τον Τσίπρα στις διακοπές όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα. Είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτή που θα γίνουνε πιο προσεκτικοί και εν πάσει περίπτωση όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις