Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ερωτήσεις για το θέμα των υποκλοπών κατά τη συζήτησή του, στο Λονδίνο, με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone. Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του σε ερώτηση από το κοινό για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΕ.

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Όποιος θέλει γράφει ελεύθερα στην Ελλάδα, έχουμε πολλά κανάλια που παρουσιάζουν τις θέσεις και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Υπήρχε μια αναφορά από μια μη κυβερνητική οργάνωση που κατέβασε την Ελλάδα στην 108η θέση, κάτω από δικτατορίες όπως το Τσαντ. Συγνώμη, αλλά αυτό είναι απλώς σ**** (Sorry but this is just crap)”, απάντησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικαλέστηκε ότι τα 3/4 των εφημερίδων είναι κατά της κυβέρνησης και σχολίασε: “Εγώ προσωπικά δεν πήγα ποτέ κανένα δημοσιογράφο στα δικαστήρια, είναι αρχή μου να μην το κάνω, αλλά ορισμένα από τα πράγματα που έχουν γραφτεί στην Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου αν προσπαθούσατε να τα γράψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είχατε μεγάλο πρόβλημα”.

Για τις υποκλοπές

“Στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη αναγνωρίσαμε ότι παρότι ήταν νόμιμο, δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί και για αυτό άνθρωποι έφυγαν από τις δουλειές τους. Και αναγνωρίσαμε ότι υπήρχε ένα δομικό πρόβλημα, γιατί δεν υπήρχαν αρκετά φίλτρα”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι “με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψουν για νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου δύο δικαστές, αλλά ως πρόσθετο φίλτρο απαιτείται και η έγκριση του Προέδρου της Βουλής”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως κακόβουλα λογισμικά δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, αλλά εκτίμησε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας: “Όλοι οι συνάδελφοί μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πάντα ανησυχούν για την ασφάλεια των επικοινωνιών τους και παίρνουν μέτρα”. Τόνισε, δε, ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει πλήρως τα κακόβουλα λογισμικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις