Στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στην ΑΔΑΕ στις 10.30 περίπου και τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Μιχάλης Σακκάς.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από την Τρίτη αυτή του την κίνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη διακαναλική εκπομπή +NEWS, που προβάλλεται στα περιφερειακά κανάλια Flash, ΔΙΟΝ και Center.

«Αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα αναμένεται να επανέλθει με έντονο τρόπο, καθώς αύριο Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη θεσμική προστασία από τις παρακολουθήσεις.

Προβλέπεται, μάλιστα, σφοδρή μετωπική αντιπαράθεση Τσίπρα με Μητσοτάκη, καθώς μετά από εβδομάδες και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που του υπέβαλε για το θέμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός αρνούνταν να προσέλθει στο Κοινοβούλιο.

Ο ΑλέξηςΤσίπρας αναμένεται να ενημερωθεί από την αντιπροσωπεία της ΑΔΑΕ και τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμο για τις έρευνές της, αλλά και να καταθέσει τις δικές του προτάσεις.

Να σημειωθεί πως η ΑΔΑΕ είναι η μία από τις δυο Αρχές που ασκεί το ρόλο της στο θέμα των υποκλοπών και ο επικεφαλής της, Χρήστος Ράμμος, έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα έχει εκφράσει τη διαφωνία του με αρκετές διατάξεις, όπως εκείνη που αφορά στην απόφαση για την άρση των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας που παραμένει σε δύο εισαγγελείς με τον έναν εντός ΕΥΠ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση, έστω και απόρρητη.

Κριτική άσκησε, παράλληλα, και στη διάταξη για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από μία τριετία και μάλιστα σε συνδυασμό με την εξάμηνη καταστροφή των αρχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα υπάρξουν και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, τις οποίες όμως δεν κατέθεσε στην Επιτροπή αλλά θα τις παρουσιάσει στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση η αυριανή συζήτηση στο κοινοβούλιο αναμένεται να μεταβληθεί σε μία άτυπη “προ ημερησίας” σε επίπεδο αρχηγών αφού εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις