Να κινηθούμε στρατηγικά και ενωμένα, προκειμένου να βρούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε, ήταν το μήνυμα που απέστειλε από τη Σύνοδο EUMED-9 ο πρωθυπουργός. Σε παρέμβασή του στη EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη εύρεσης λύσης για το πλαφόν στο φυσικό άεριο, στο επικείμενο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, στις 13 Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτόνισε την ανάγκη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα η Ευρώπη, ώστςε να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται. «Η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της. «Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις