Με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, συναντήθηκε ο Γιώργος Κύρτσος, συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Γιάννη Μαντζουράνη, μετά την αποκάλυψη ότι ο ευρωβουλευτής τελούσε υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΑΔΑΕ, παρουσία άλλων δύο μελών της ανεξάρτητης Αρχής, με τους Κύρτσο και Μαντζουράνη να αναπτύσσουν τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις παράνομες επισυνδέσεις των τηλεφώνων του ευρωβουλευτή.

Τα μέλη της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι ο ευρωβουλευτής θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στις αρμόδιες επιτροπές, με στόχο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επιδίωξή του Γιώργου Κύρτσου είναι «η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης».

Η ανακοίνωση

«Σήμερα, 9-12-2022 και ώρα 12πμ, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 3401/28-11-2022 Αίτησής του προς την ΑΔΑΕ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του RENEW EUROPE, κ. Γ. Κύρτσος, καθώς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, κ. Γ. Μαντζουράνης, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΑΔΑΕ με τον πρόεδρο αυτής, κ. Χρ. Ράμμο, με την παρουσία άλλων δύο μελών της ΑΔΑΕ, όπου ανέπτυξαν και προφορικώς τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του κ. Γ. Κύρτσου από την ΕΥΠ.

Εν προκειμένω υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι ο ευρωβουλευτής θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και σε αρμόδιες επιτροπές με τελικό στόχο να συζητηθεί και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιδίωξή του η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών.

Επίσης, επίκειται Προσφυγή του κ. Κύρτσου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δεδομένων των ανυπέρβλητων εμποδίων για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις