«Δημοκρατική αντεπίθεση»: Με αυτό το λεκτικό ορόσημο ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει -στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στη 1 μετά το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο- τον «σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου» ενώ θα εμμείνει στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Μαζί θα φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει τα ζητήματα της Οικονομίας και τα θέματα της δημοκρατίας ενώ θα επιμείνει ότι μετά το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ως εκ τούτου αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα των υποκλοπών ζητώντας απαντήσεις για τα ερωτήματα που μένουν μετέωρα μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Βουλή.

Κυρίως αυτά που αφορούν την σύνδεση του ζητήματος των υποκλοπών με τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 15 δις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση την τελευταία διετία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία και αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες της για την ανάδειξη του σκανδάλου ενώ θα αναφερθεί στον τρόπο που εφεξής θα αντιμετωπίζει το ζήτημα μετά την κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας.

Επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος του σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της ακρίβειας επιμένοντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης «πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του ενεργειακού με αναμόρφωση της αγοράς, κρατικοποίηση της ΔΕΗ και φορολόγηση των υπερκερδών».

Θα προσθέσει ότι «το δεύτερο βήμα είναι η στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα με παράλληλους εντατικούς ελέγχους στην αγορά». «Στόχος μας η ελληνική κοινωνία να εγκαταλείψει τη ζωή με τα κουπόνια της νέας φτώχειας», αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα επισημάνει ακόμα ότι «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αντιστροφή της σημερινής λογικής της φτηνής μεγέθυνσης για λίγους. Με έμφαση στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και στην προώθηση παραγωγικών επενδύσεων».

Αναμένεται ακόμα να μιλήσει για το ιδιωτικό χρέος τονίζοντας ότι γίνεται ξανά το μεγάλο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας» και θα επαναλάβει τις προτάσεις του κόμματος του για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής» και «κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και προστασία της κύριας κατοικίας για τους πιο ευάλωτους».

Εξάλλου με τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει μια σειρά δημοσίων εμφανίσεων σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ ακολουθεί η Πάτρα την Παρασκευή στις 3 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, στο Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο.

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, η συγκρότηση των οποίων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει τόσο για το θέμα αυτό, όσο και γενικότερα για τον προεκλογικό αγώνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις