Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τροπολογία για το κόμμα του κ. Κασιδιάρη που αναμένεται να περάσει για ψηφοφορία στην Βουλή, την Τρίτη: «Από την πρώτη στιγμή που μελετήσαμε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας βρήκαμε πολλά κενά. Υπάρχει ένα σημείο σύγκλισης, ότι κανείς δεν θέλει να δει νεοναζί στην Βουλή. Στο πώς θα το καταφέρουμε, έτσι ώστε να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και πώς θα το στεγανοποιήσεις ώστε να αποκλειστούν μόνο αυτοί που φέρνουν τέτοιες φασιστικές ιδέες που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Εκεί δεν υπάρχει σαφήνεια στην τροπολογία που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

«Εκεί εμείς έχουμε ”κατεβάσει” μία πρόταση που είναι πολύ στοχευμένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Εκεί ζητάμε να συζητηθεί αυτή η ιστορία, ώστε να καταλήξουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον στόχο που όλοι έχουμε. Όσο δεν αλλάζει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στον πυρήνα της, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης», σημείωσε η κα. Τσαπανίδου.

Η κ. Τσαπανίδου  είπε επίσης πως είναι ανοιχτή η πρόταση για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπάρχει μέτωπο με τον κ. Ανδρουλάκη.

Για τη φράση Χρήστου Σπίρτζη: «Θα επαναφέρουμε την Δημοκρατία με το καλό ή το άγριο»

Σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που ανέφεραν «θα επαναφέρουμε την Δημοκρατία με το καλό ή το άγριο» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Θα ήθελα να μείνουμε σε κάτι, στην απομόνωση εκφράσεων που στην συνέχεια γίνονται λάστιχο και πλασάρονται στην κοινή γνώμη. Τι θα πει με το καλό ή το άγριο; Είναι μία λαϊκή έκφραση. Σημαίνει ότι θα οδηγήσουμε την κατάσταση στο αποτέλεσμα που είναι προς όφελος του κόσμου. Η κουβέντα αυτή ειπώθηκε μέσα σε ένα πλαίσιο, σε μία κουβέντα που γινόταν για πολύ σοβαρά θέματα. Ο κ. Σπίρτζης αναφερόταν στις υποκλοπές, στις σχέσεις που έχουν ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας με την μαφία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις