Στον απόηχο της χθεσινής επιστολής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, με την οποία ζητά συγγνώμη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα μέλη του ανώτατου κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι την αποπομπή του Χανιώτη βουλευτή από τα ψηφοδέλτια που είχε αποφασίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προ της τραγωδίας των Τεμπών, είχε εγκρίνει το εκτελεστικό γραφείο και εκκρεμούσε η επικύρωση της από την πολιτική γραμματεία. Ωστόσο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη οι κομματικές διαδικασίες είχαν παγώσει.

Ενώ ο κ. Τσίπρας είχε κλειδώσει την απόφασή του να μη συμπεριληφθεί ο κ. Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και απέμενε απλώς το ζήτημα της κομματικής του “τύχης” μετά τη χθεσινή “μεταμέλεια” δια επιστολής προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι συνθήκες φαίνεται να αλλάζουν προς όφελος του βουλευτή.

Το ζήτημα εξάλλου τέθηκε στη σημερινή ατζέντα της πολιτικής γραμματείας η οποία θα συνεδρίαζε σήμερα για τα Τέμπη, με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτων δοθέντων, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην εισήγηση του κ. Τσίπρα προς τα μέλη της ΠΓ, που θα κληθούν να αποφασίσουν.

Πάντως στη  σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ συμμετέχει και ο Παύλος Πολάκης (είναι μέλος του Οργάνου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή που απέστειλε χθες ο χανιώτης βουλευτής προς τα μέλη της ΠΓ, όπως και προς την Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία έχει παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, ξεκαθαρίζει: «Δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Επιπλέον αναφέρει πως σε ό,τι αφορά την ανάρτηση του σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων αναγνωρίζει ότι «αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος».

Σχετικά με την ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή του στην Επιτροπή δεοντολογίας, με την επιστολή του δηλώνει ότι «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα…» και υπογράμμισε ότι «προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος».

Ραγκούσης: ΘΑ συνυπολογιστεί η επιστολή

“Η νέα επιστολή του κ. Πολάκη (στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη από τη στιγμή που αναγνωρίζεται το λάθος”, ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Διαφάνειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Κληθείς να εκτιμήσει ποια θα είναι η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος διαγραφής ή μη του βουλευτή Χανίων από το κόμμα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφαση ενός πολυμελούς πολιτικού οργάνου, επεσήμανε ωστόσο ότι η επιστολή του κ. Πολάκη θα συνυπολογιστεί.

“Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να αναγνωρίζονται. Αλίμονο εάν δεν δώσεις το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο να πει συγγνώμη για πολιτικές δηλώσεις του και να αναγνωρίσει το λάθος του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Σιγή ιχθύος

Σημειώνεται πάντως πως ο Παύλος Πολάκης, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο βουλευτης Χανίων, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα, καλημέρισε ευγενικά τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς και ανέβηκε στον πρώτο όροφο. Παρόμοια στάση κράτησαν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και η στρατηγική του κόμματος ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα ενόψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα.

Σε αυτήν μετέχουν μεταξύ άλλων οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Ρήγας, Μαρία Κουβέλη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις