Δικαιολογημένα ο Daniel Craig ήταν ο πιο ανθρώπινος James Bond.

Mετά την ολοκλήρωση του No Time to Die, οι παραγωγοί Barbara Broccoli και Michael Wilson ψάχνουν τον επόμενο.

Τα κριτήρια για τον επόμενο ηθοποιό Bond, είναι συγκεκριμένα (ως συνήθως) για αυτό και δυσκολεύονται οι παραγωγοί στην επιλογή του ανθρώπου που θα ερμηνεύσει τον 7ο κατά σειρά Μυστικό Πράκτορα 007. Η ηλικία είναι βασικό κριτήριο (30 με 35, όπως συνέβη και με τον Craig) προκειμένου να αντέξει ο ηθοποιός σε μια διάρκεια 10 με 12 χρόνων τουλάχιστον.

Οι Broccoli (κόρη του Albert) και Wilson (ο ετεροθαλής αδελφός της) μίλησαν στο Variety για το τι ακριβώς ψάχνουν. Ο Daniel υποδύθηκε τον Bond σε πέντε ταινίες σε μια διάρκεια 15 ετών.

«Το θέμα είναι ότι είμαστε μερικά χρόνια μακριά από το casting», δήλωσε η Barbara. «Και όταν κάνουμε cast τον νέο Bond, θα πρέπει να είναι μια δέσμευση 10, 12 ετών. Άρα μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά εάν θέλει πραγματικά αυτό το πράγμα. Δεν θέλουν όλοι να το κάνουν αυτό. Ήταν αρκετά δύσκολο να βάλουμε τον Daniel Craig να το κάνει». Ο Wilson πρόσθεσε: «Και ήταν στα 30 του τότε!»

O επόμενος ηθοποιός πρέπει να είναι κάποιος που θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει το χαρακτήρα, αλλά θα καταλαβαίνει και τις ιδιαιτερότητες της δέσμευσης του ρόλου.

«Γι’ αυτό, όταν ο κόσμος λέει ποιον θα πάρετε τελικά δεν είναι μόνο η επιλογή ενός ηθοποιού για μια ταινία. Πρόκειται για μια επανεφεύρεση και “πού το πάμε;” Τι θέλουμε να κάνουμε με τον χαρακτήρα; Και μετά, μόλις το καταλάβουμε, ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη επανεφεύρεση;», συνέχισε η Broccoli.

H Barbara μίλησε συγκεκριμένα για τον Craig: «Με τον Craig, όταν συζητούσαμε σε αυτό ακριβώς το τραπέζι για το αν θα το έκανε, είπε, “λοιπόν, θα το κάνω. Θέλω πολύ να γίνω μέρος του”. Και μετάνιωσε για την απόφασή του».

Στο Spectre χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Η συγκεκριμένη σκηνή είναι από τις πιο εντυπωσιακές στο Σινεμά.

«Αλλά είναι μια μεγάλη δέσμευση. Δεν θα δεσμευτεί μόνο για μερικούς μήνες γυρισμάτων». H ίδια  αναφέρθηκε στο γνωστό απόφθεγμα του Pierce Brosnan για τον Bond. «Περισσότεροι άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι παρά έχουν παίξει τον James Bond» (καλό).

Οι δύο παραγωγοί τόνισαν ότι είναι νωρίς ακόμη (το λένε από το No Time to Die) για να προσδιορίσουν τα επόμενα σενάρια του 007.

«Είναι μια εξέλιξη. Ο Bond εξελίσσεται όπως εξελίσσονται οι άνδρες. Δεν ξέρω ποιος εξελίσσεται με ταχύτερους ρυθμούς», είπε η Broccoli. Πρόσθεσε επίσης ότι ο χρόνος του Craig ως Bond «άνοιξε συναισθηματικά τον Bond (ισχύει – και άρεσε πολύ στο κοινό). Κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν η πρώτη φορά που συνδεθήκαμε πραγματικά μαζί του συναισθηματικά».

Η αλήθεια είναι ότι το πιο γνωστό ίσως franchise στο χώρο του κινηματογράφου, θα συνεχίσει να υπάρχει. Πάντα πουλάει το συγκεκριμένο project και πάντα αγαπιέται από τον κόσμο. Τελικά, ποιός θα είναι ο επόμενος;

Eάν στο Casino Royale πειστήκαμε για την ερμηνεία του Daniel Craig ως Bond, τότε στο Quantum of Solace ήρθε η επιβεβαίωση. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Οι παραγωγοί έχουν δηλώσει ότι επηρεάστηκαν πολύ από τις ταινίες Jason Bourne.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις