Ο James Earl Jones (Conan the Barbarian) είναι ο άνθρωπος με τη φωνή του Darth Vader.

Όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τη μάσκα, κρυβόταν η επιβλητική φωνή του μεγάλου James Earl Jones (η φωνή του ακούγεται και στο τηλεοπτικό σήμα του CNN: This… is CNN).

O ίδιος (91 ετών) αποσύρεται από το ιστορικό Star Wars, η φωνή του όμως θα παραμείνει…για πάντα! Ο James και η οικογένεια του συμφώνησαν συμφώνησαν με τη Lucasfilm για τα δικαιώματα χρήσης της φωνής του μελλοντικά και μετά θάνατον. Ο Darth Vader δηλαδή θα μπορεί να επιστρέφει με την “ίδια” φωνή πρακτικά για πάντα. Με τη χρήση αρχειακού υλικού της Disney και της Lucasfilm. ο Vader εμφανίστηκε φέτος ξανά στη σειρά Obi – Wan Kenobi του Disney+.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η επιστροφή του Darth Vader θα γίνεται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα – ο Spielberg δουλεύει πολύ αυτό το κομμάτι). Το Vanity Fair αναφέρει ότι ο Jones δεν πήγε στο studio ηχογράφησης για τις ανάγκες της σειράς. Συγκεκριμένα η εταιρία Respeecer που ειδικεύεται στην αναπαράσταση και κλωνοποίηση φωνής, έφτιαξε τεχνητά όλες τις ατάκες με τη φωνή του. Αυτός μάλλον ήταν ο λόγος που ακούστηκε διαφορετική η ερμηνεία του στο Obi-Wan Kenobi, όπως παρατήρησε το κοινό.

Η Respeecher είναι μια ουκρανική εταιρία που ειδικεύεται στην κλωνοποίηση φωνής μέσω ΑΙ. Είχε εργαστεί και στο The Book of Boba Fett. Τόσο αυτή όσο και η Lucasfilm με τις οδηγίες του Jones “θα λαμβάνουν υπόψη τις συμβουλές του για το πώς να παραμείνουν στη σωστή πορεία” (τρομερό).

David Prowse as Darth Vader (Episodes IV,V and VI)

Για τους λάτρεις των ταινιών ”Ο Πόλεμος των Άστρων”, η τελευταία φορά που ο James Earl Jones ηχογράφησε στο studio για τον Darth Vader ήταν για το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019.

O Darth Vader θεωρείται στον κινηματογράφο (βασικά είναι) η πιο γνωστή φιγούρα κακού όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις