Κάτια Δανδουλάκη: Ο Χρήστος Πολίτης γνωστός και ως «Γιάγκος Δράκος» μίλησε μετά από πολύ καιρό αποχής από τη δημοσιότητα, για τη «Λάμψη» και την τηλεοπτική σύζυγό του, Κάτια Δανδουλάκη.

Η «Λάμψη», για τους νεότερους, είναι η πρώτη ελληνική «σαπουνόπερα» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991 από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και ολοκληρώθηκε το 2005.

Η Κάτια Δανδουλάκη πρωταγωνιστούσε στη σειρά μαζί με τον Χρήστο Πολίτη, παίζοντας ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της ελληνικής τηλεόρασης.

Σήμερα η ηθοποιός απάντησε μέσα από την εκπομπή «Πρωινό μας» και τη Φαίη Σκορδά, στις «αποκαλύψεις» που έκανε ο Χρήστος Πολίτης για τη σειρά και τη συνεργασία τους.

«Ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι όταν αποφασίζω να μιλήσω λέω μόνο την αλήθεια. Αν δεν θέλω να μιλήσω για κάτι, δεν λέω τίποτα», ξεκίνησε την απάντησή της η πρωταγωνίστρια.

«Χθες το βράδυ μου ήρθε ένα μήνυμα και λέω “α, τι ωραία, δίνει ο Χρήστος συνέντευξη”. Εγώ έφευγα για την πρόβα. Δεν πρόφταινα να το διαβάσω. Είπα θα το διαβάσω το βράδυ. Το βράδυ όμως γύρισα δωδεκάμισι η ώρα στο σπίτι και δεν προλάβαινα να το διαβάσω. Άκουσα -μου λέγαν “είχες μαλώσει με το Χρήστο;”, λέω “όχι βέβαια”. Μου λένε ότι ο Χρήστος ήταν πολύ αρνητικός σε όλη τη συνέντευξη. Λέω “μπα, ο Χρήστος, για ποιο λόγο;”

Πίστεψέ με, και να με βασανίσεις αυτή τη στιγμή, δεν έχω τίποτε αρνητικό να θυμηθώ απ’ τον Χρήστο. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον πονάω πολύ, περάσαμε μαζί τόσο υπέροχα χρόνια που ήταν και οι ταινίες μας -που με πρόσεχε και με είχε αγκαλιά και ήταν η τρυφερότητα προσωποποιημένη.

Στη “Λάμψη” περνούσαμε υπέροχα. Δύσκολα γιατί ήταν πολύ απαιτητικό, έπρεπε να μαθαίνουμε απ’ έξω πολλά, ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν μια καθημερινή σειρά.

Ο Χρήστος μου είναι πάντα ο Χρήστος μου. Στενοχωριέμαι μόνο για ένα πράγμα. Όταν περνάνε τα χρόνια, αν μέσα σου στοιβάζεται μόνο η λύπη και ο αρνητισμός, γυρίζει πίσω σε εσένα κι αυτό σου καταστρέφει τη ζωή. Εγώ θέλω να είναι γερός γιατί, από όλα αυτά που μου λέτε, δεν έχει συμβεί τίποτα. Εγώ θυμάμαι έναν Χρήστο να με προσέχει, έναν Χρήστο που κουβεντιάζαμε τις προσωπικές μας δυσκολίες. Τώρα τι να αναφερθώ στα χρήματα; Ούτε που μου περνάνε απ’ το μυαλό, αυτό είναι κάτι που δεν μπήκε ποτέ ανάμεσα μας.

Τι έγινε τώρα; Όταν μεγαλώνουμε, κάποιοι άνθρωποι, που πιθανόν να έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση ο Χρήστος και στενοχωριέμαι γι’ αυτό, κρατάνε τα αρνητικά της ζωής. Αυτό τους κάνει η ζωή να τους ανταποδίδει μόνο αρνητικά.

Μην το κάνεις ποτέ. Εμένα η ψυχή μου είναι ένα θησαυροφυλάκιο μόνο για τις χαρές και για τους πόνους τους μεγάλους που είχα περάσει. Τους βάζω στην άκρη γιατί θα έρθουν και άλλοι από ανθρώπους που αγαπάμε και τους αποχωριζόμαστε και είναι μόνο γι’ αυτούς. Τις άλλες τις λύπες τις εξομαλύνω, τις ξεχνάω. Αλλά στο συγκεκριμένο δεν είχα και καμία λύπη από τον Χρήστο.

Ένα άλλο που θέλω να επισημάνω και το έχω πει πολλές φορές είναι πως δεν μου αρέσει κανένας ηθοποιός όταν κάνει μία δουλειά είτε στον κινηματογράφο, είτε στην τηλεόραση, να πει ότι το κάνω για τα λεφτά. Είναι μια πρακτική -εγώ ήρθα να σας βάλω τη λάμπα και το κάνω για τα λεφτά. Δεν θα το κάνω καλά.

Όταν δεν την τιμήσεις τη δουλειά, δεν θα σου ανταποδώσει ποτέ. Με όσο περισσότερη χαρά και λαχτάρα τη κάνεις, τόσο περισσότερα θα σου ανταποδώσει, Βεβαίως η δουλειά σου δίνει και πολλές λύπες. Βάλτες στην άκρη. Η γκρίνια σε τρώει, σε στερεύει και σου αφαιρεί ενέργεια» ήταν η συμβουλή της ηθοποιού.

Θυμίζουμε ότι η συνέντευξη του Χρήστου Πολίτη προκάλεσε αίσθηση, καθώς δεν είχε μιλήσει πότε πριν για τη σειρά.

Η συνέντευξή του δόθηκε στο διαδικτυακό περιοδικό του news247, την πρώτη μετά από πάρα πολλά χρόνια, στην οποία εξέφρασε όλη την πίκρα του για την άδικη μεταχείρισή του από τον Νίκο Φώσκολο, τις δυσκολίες των γυρισμάτων και την στενοχώρια του όταν ανακάλυψε πως η συμπρωταγωνίστριά του Κάτια Δανδουλάκη αμείβονταν με τα τριπλά χρήματα από τον ίδιο. Επίσης, αποκάλυψε ότι το όνομά του στη σειρά έμπαινε τελευταίο διότι, μετά από την Δανδουλάκη, σειρά είχαν η Ελένη Κούρκουλα, σύζυγος τότε του Διαγόρα Χρονόπουλου, και ο Κώστας Σπυρόπουλος, σύντροφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, ο Χρήστος Πολίτης θυμάται πως τους μισούς από τη σειρά “Η Λάμψη” δε τους συμπάθησε ποτέ. Ένας από αυτούς, ήταν και ο Φώσκολος.

«Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη “Λάμψη”. Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά.

»Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ.

»Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά».

Για την Κάτια Δανδουλάκη ανέφερε,

«Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: “Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη”. Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά “και ο Χρήστος Πολίτης”. Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανένα πλάι της. Κι εγώ πού πάω; ρωτάω.

»Μετά, μου λένε, θα είναι ως εξής: Πρωταγωνιστούν Κώστας Σπυρόπουλος, Ελένη Κούρκουλα. Αν είναι δηλαδή δυνατόν δύο νέοι ηθοποιοί, μόνο και μόνο επειδή ήταν ο ένας προστατευόμενος της Βουγιουκλάκη και η άλλη σύζυγος του Χρονόπουλου. Αφήστε το, μην το βάλετε πουθενά το όνομα μου, τους λέω. Όχι, μου λένε, θα σας βάλουμε γκεστ σταρ.

»Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει γκεστ σταρ, τους λέω. Ένας βασικός ήρωας σε ένα σίριαλ δεν είναι γκεστ σταρ.

»Μην το βάλετε πουθενά, τους λέω, αν χρειαστεί να το μάθει ο κόσμος θα βγω έξω με πλακάτ που θα λέει: “Είμαι ο Χρήστος ο Πολίτης και παίζω σε αυτή τη σειρά”. Για να το πιστέψουν δηλαδή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις