Κορονοϊός Super League: Η εξάπλωση και -δυστυχώς-πανδημία του κορονοϊού έχει επιβάλει παγκόσμια παύση αθλητικής δράσης σε όλες τις διοργανώσεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Αυτή τη στιγμή, οι διεθνείς και οι εγχώριες διοργανώσεις είναι στον αέρα, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα είναι πλέον ασφαλές να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Live Sport, η Super League έχει ένα ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση της σεζόν εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Στον συνεταιρισμό θεωρούν σχεδόν αδύνατο ναυπάρξει ποδοσφαιρική δράση πριν τον Μάιο στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι, οι αρμόδιοιέχουν έτοιμο ένα πλάνο για την διεξαγωγή των playoffs αν τελικά το Euro μετατεθεί και από αυτό το καλοκαίρι διεξαχθεί είτε το επόμενο (του 2021) είτε τον Δεκέμβριο, όπως σας ενημερώσαμε χθες.Σε κάθε περίπτωση, η UEFA θα αποφασίσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και όχι μόνο σε σύσκεψη κορυφής που θα γίνει την Τρίτη.

Εφόσον λοιπόν το Euro μετατεθεί, θα υπάρξει χρόνος για την διεξαγωγή αγώνων στις εγχώριες (και πιθανώς διεθνείς) διοργανώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε αυτή την περίπτωση, στις σκέψεις της Λίγκας είναι να αρχίσουν τα playoffs τον Μάιο, περίπου στα μέσα του, με στόχο να ολοκληρωθούν οι δέκα αυτές αγωνιστικές τον Ιούνιο. Προφανώς το πλάνο περιλαμβάνει και αρκετές εβδομάδες με δύο παιχνίδια, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες.

Όλα αυτά, φυσικά, εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία κατάσταση με τον κορονοϊό, αφού σε κάθε περίπτωση η προστασία της δημόσιας υγείας είναι σε απόλυτη προτεραιότητα και όχι ο αθλητισμός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις