ΕΠΟ: Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πήρε την σημαντική πρωτοβουλία να συνδράμει με το ποσό των 236,5 εκατομμύρια ευρώ τις 55 ομοσπονδίες που βρίσκονται υπό την αιγίδα της κι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορoνοϊού. Επομένως ωφελημένη θα είναι και η ΕΠΟ,η οποία θα βάλει στα ταμεία της 4,3 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα “HatTrick” της UEFA, το οποίο διανέμεται συνήθως στις εθνικές ενώσεις για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων τομέων του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Παρά ταύτα η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε ομοσπονδία να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν:

«Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που από την κρίση του COVID-19. Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συμφωνήσει ότι θα διανεμηθούν έως και 4,3 εκατομμύρια ευρώ ανά Ενωση. Το ποσό αυτό αφορά το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν και την επόμενη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη μας με τον τρόπο που επιθυμούν για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο σε όλη αυτήν την κρίση. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίκεντρο της ζωής που θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Όταν έρθει αυτή η στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις