Μίρο Σνάουτσνερ: Αποκαλυπτικός Μίρο Σνάουτσνερ για τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Όπως ανέφερε: «Μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία, με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάμε. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες και συχνά στα ματς, χρειάζεται να τον… καλμάρω! Τα λέει πολλές φορές με τους αντίπαλους προπονητές και παίκτες και χρειάζεται να επέμβω εγώ (σ.σ. γέλια). Η Κ19 του ΠΑΟΚ είναι ένα σκαλί πριν την πρώτη ομάδα και μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και περιμένουμε την διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει η προοπτική να αναλάβει μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Ο Πάμπλο πρέπει να αποκτήσει όλα τα διπλώματα προπονητικής. Πολλοί σύλλογοι ρωτούν για τον Πάμπλο, συμπεριλαμβανομένων και ομάδων από την Κύπρο, αλλά δεν υπάρχει κάτι για την ώρα… Είμαι πεπεισμένος ότι στο σωστό χρόνο, ο Γκαρσία θα γίνει προπονητής πρώτης ομάδας και ίσως με πάρει μαζί του. Για την ώρα, ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τόσο μακριά γιατί με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσει ο κόσμος».

Μιλώντας για τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί η φετινό σεζόν, τόνισε: «Τόσα τα πρωταθλήματα των ακαδημιών όσο και της Super League είναι αδύνατον να ξεκινήσουν τώρα. Όλοι περιμένουν την απόφαση της Κυβέρνησης. Οι περισσότεροι σύλλογοι θέλουν να παίξουν γιατί στη μέση υπάρχουν και τα χρήματα αλλά και οι θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Όσο για τον συμπατριώτη του, Κάρολ Σβιντέρσκι: «Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο. Έχει κερδίσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα και σκοράρει πολλά γκολ. Στον ΠΑΟΚ είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον Κάρολ και ξέρουν ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης. Έχει όλο το πακέτο για μια πολύ ακριβή μεταγραφή στο μέλλον. Όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη, ο Κάρολ δεν γνώριζε ελληνικά και είχε και κάποια θέματα με τα αγγλικά του. Η υποστήριξή μου ήταν να τον βοηθάω ως μεταφραστής και διάφορα άλλα… Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για έναν ξένο να βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του γιατί το ίδιο πέρασα και γω. Είμαι χαρούμενος που ο Κάορλ κατάφερε να εγκλιματιστεί τόσο γρήγορα, έχει βελτιώσει τα αγγλικά και πλέον καταλαβαίνει και ελληνικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει την κλάση του μέσα στο γήπεδο…»