Εθνική Ελλάδος: Για ακόμη μία φορά, η FIBA επιβεβαίωσε το μέγεθος και τη δυναμικής της, ως μία από τις σημαντικές Παγκόσμιες Ομοσπονδίες στους κόλπους της ΔΟΕ. Έτσι, πήρε παράταση για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά, προκειμένου να ενισχύσει την ομαλή διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων, αλλά και το διάστημα ανάπαυσης των παικτών. Άλλωστε, το καλεντάρι έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού και άπαντες θα έχουν την ανάγκη για μερικές… ανάσες την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των ομάδων και των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η τελευταία μέρα του Ιουνίου του 2021, η FIBA εξασφάλισε αυτή την μικρή, αλλά σημαντική παράταση. Τα προολυμπιακά τουρνουά της, λοιπόν, θα διεξαχθούν μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Φυσικά, αυτά τα νέα αφορούν και την Εθνική Ελλάδας, η οποία θα δώσει τη δική της… μάχη, μέσω του τουρνουά του Καναδά (29/6-4/7 2021), για να βρει ένα «χρυσό εισιτήριο» για το Τόκιο. Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιανγκ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για τη σχετική παράταση που δόθηκε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις