Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο NBA για να κατακτήσει την κορυφή. Αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο αναλυτής του ESPN, Μαξ Κέλερμαν. Αυτός είναι και ο λόγος που συνδύασε τον Γιάννη με τον Μάικλ Τζόρνταν τονίζοντας πως υπό κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο Έλληνας φόργουορντ μπορεί να βρεθεί πιο κοντά από κάθε άλλον ώστε να ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Κέλερμαν κατέθεσε την άποψη του τονίζοντας κάποια ιδιαίτερα στοιχεία που θα βοηθήσουν τον MVP του ΝΒΑ να μπει σε αυτήν την κουβέντα: «Επιθετικά ο Γιάννης είναι απίστευτος ακόμα και χωρίς να διαθέτει καλό σουτ. Αν ο χειρισμός της μπάλας ήταν σε ανώτερο επίπεδο και το τρίποντο του ήταν πιο αποτελεσματικό, τότε θα ήταν ήδη ο καλύτερος παίκτης που έχει ζήσει!”, λέει ο δημοσιογράφος του ESPN και της γνωστής εκπομπής “First Take” και συνεχίζει:

“Όταν ψάχνω για παίκτες που λένε “αυτός θα ξεπεράσει τον Τζόρνταν” δεν βλέπω κανέναν που θα μπορούσε να το κάνει. Νομίζω ότι πιο κοντά από κάθε άλλον σε αυτό βρίσκεται ο Γιάννης, ο οποίος είναι 2.13μ και πηγαίνει δυνατά στο καλάθι. Και πλέον επιχειρεί πάνω από πέντε τρίποντα σε κάθε αγώνα με ποσοστό καλύτερο από 30%. Αν αυτό το ποσοστό ανέβει στο 35%, τότε… καλή τύχη.

Αμυντικά, είναι ένα “τέρας”. Μπορείς να χτίσεις την άμυνα της ομάδας σου πάνω του. Αν σκεφτούμε ότι είναι 25 χρονών ακόμα, σε 10 χρόνια πιστεύετε ότι παίκτες όπως ο Ντόντσιτς και ο Ουίλιαμσον θα είναι στα 30 τους καλύτεροι από ότι αυτός τώρα; Ο Γιάννης είναι ήδη ένας παίκτης που κουβαλάει μία ομάδα που παίζει ως MVP και θέλουμε να δούμε τώρα αν θα πάρει το πρωτάθλημα».