Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών άφησε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρωτεργάτης του αθλητικού ρεπορτάζ Χάρης Λυμπερόπουλος.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει ότι «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρωτεργάτης του αθλητικού ρεπορτάζ Χαράλαμπος (Χάρης) Λυμπερόπουλος, σε ηλικία 98 ετών”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

“Ο Χάρης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Syracuse University των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία ως αθλητής, όντας ο ίδιος πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα εις μήκος και το πένταθλο (1946) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα νεανικά του χρόνια.

Υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου ενώ ασχολήθηκε και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό οδηγώντας στο Ράλι Ακρόπολης. Ο αθλητισμός ήταν όλη του η ζωή. Δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείτε με αυτόν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Τελειώνοντας την καριέρα του ως αθλητής η ενασχόληση του επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία ήταν κάτι το αναπόφευκτο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην «Αθηναϊκή» το 1951 και συνέχισε στο «Ελληνικό Μέλλον», τον «Ελεύθερο Λόγο», και από το 1959 στην «Ακρόπολη» και την «Απογευματινή» έως το 1988. Εργάστηκε παράλληλα και στον «Ελεύθερο Τύπο» ενώ διετέλεσε Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ και ιδρυτικό στέλεχος του «Αθήνα 9,84».

Ορόσημο στην καριέρα του αποτέλεσε η θητεία του ως Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της «Απογευματινής», με εκδότη τον Νάσο Μπότση, όπου μεγαλούργησε αλλάζοντας για πάντα το τοπίο του αθλητικού έντυπου Τύπου, με την καινοτομία της τοποθέτησης ένθετου αθλητικού φύλλου μέσα σε πολιτική εφημερίδα που εδραιώθηκε το 1968.

Το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση τον βράβευσε δύο φορές, μία το 1987 για τη δράση του στο αθλητικό ρεπορτάζ και μία το 2019 για τη συνολική προσφορά του ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2018 η δημοσιογραφική οικογένεια τον τίμησε ως έναν από τους δασκάλους της νεότερης γενιάς στον τομέα της αθλητικογραφίας σε ειδική εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών.

Ο Χάρης Λυμπερόπουλος  υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα του και υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με ήθος και συνέπεια. Η σταδιοδρομία του ήταν τεράστια και το έργο που αφήνει πίσω του θα μεγαλώσει και τις επόμενες γενιές δημοσιογράφων. Κάλυψε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερις διοργανώσεις Παγκοσμίου κυπέλλου και πολλά άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.  Το κενό που αφήνει έιναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο Αθηνά και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις λατρεμένες του κόρες Κατερίνα και Γκρέτα, οι οποίες συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξε ο αξέχαστος Χάρης”.