Με μια κοινή του ανακοίνωση οι 10 ομάδες μέτοχοι της Euroleague τονίζουν ότι θέλουν τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση, αλλά τάσσονται ενάντια στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Στην ανακοίνωση που συνυπογράφει και ο Ολυμπιακός δίνεται απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η εκδήλωση επιθυμίας αποχώρησης από την Euroleague από πλευράς Παναθηναϊκού.

Οι 10 ομάδες, πλην του Παναθηναϊκού, με άδεια τύπου Α είναι οι Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις.

Euroleague: Τη 12η αγωνιστική το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. Και οι 10 ομάδες πιστεύουν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και και θα συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, όντας πετυχημένες εξαιτίας της ενότητας.

3. Η θετική πρόοδος της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία 10ετία, έχει δυναμώσει την άποψη και την αποφασιστικότητα της ομάδας να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία στο να πάει τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο. Η ανάπτυξη είναι εκπληκτική με γνώμονα να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε τη Euroleague, αλλά επίσης και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από αυτή. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς εμπορικούς συνεργάτες στο οικοσύστημα της Euroleague που βλέπει την ιδιοκτησία ως το τέλειο… εργαλείο για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη για τους οργανισμούς.

Euroleague: Αυτές είναι οι ομάδες που θέλουν να αντικαταστήσουν ...

4. Από το 2000, τότε που η Euroleague παρείχε εγγυημένα συμβόλαι στις ομάδες έχει εγκαθιδρύσει υψηλά standards αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο.

5. Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση και προβολή, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να δώσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας στην ήπειρο σε μια αυξανόμενη fanbase.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο δρόμο της Euroleague γιατί είναι μία ομάδα – αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης εδώ και 19 χρόνια. Ωστόσο, oι επαναλαμβανόμενες και αβάσιμες συκοφαντίες από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι ομάδες θα προβούν σε κάθε ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη, ώστε να προστατεύσουν τη φήμη της διοργάνωσης και να βεβαιώσουν ότι οι ομάδες συμμορφώνονται με κάθε υποχρεώση που έχουν ως μέλη του συνόλου

Welcome to EuroLeague.tv