To πρόγραμμα της της φιέστας για το 45ο πρωτάθλημα της ομάδας παρουσιάστηκε στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού. Η φιέστα θα είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή την Κυριακή 19 Ιουλίου, θα είναι όλος ο Πειραιάς και το Πασαλιμάνι ενώ οι μουσικές που θα κυριαρχούν θα είναι από τους δύο πιο εμβληματικούς Έλληνες συνθέτες, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκη, με τα τραγούδια τους από τις δύο πιο εμβληματικές ταινίες «Ποτέ την Κυριακή» και «Ζορμπάς» που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Πυροτεχνήματα ναι, κόσμος όχι στην φετινή φιέστα μέσα στο Καραΐσκάκη

Θα είναι κι ένας φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, που ερμήνευσε τα «Παιδιά του Πειραιά».
Θα πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα συνδυάζει τα σπορ με τις τέχνες και με έναν… μαγικό τρόπο θα φέρει τους οπαδούς που θα είναι έξω από το γήπεδο, μέσα σε αυτό, ώστε να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες τον τίτλο.

Ο Αστέρης Κούτουλας, που είναι Έλληνας μουσικοπαραγωγός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και συγγραφέας που ζει στο Βερολίνο, κλήθηκε να οργανώσει αυτήν την ξεχωριστή φιέστα. Μιλώντας για το τι πρόκειται να δούμε, είπε:

«Η ιδέα είναι να φέρουμε τους φιλάθλους που θα είναι έξω από το γήπεδο να μέσα στο στάδιο, χωρίς να είναι αληθινά μέσα. Αυτό θα είναι το συναισθηματικό αποκορύφωμα της γιορτής που ετοιμάζουμε. Θα έχουμε ένα πολυθέαμα, που απαρτίζεται από projections (προβολείς) που θα γίνουν στο Λονδίνο. Θα έχουμε φως, θα έχουμε μια παιδική χορωδία, κάναμε τη μουσική με τον Αντώνη Δημητριάδη.

Από την πλευρά του ο Κριστιάν Καρεμπέ ανέφερε:

«Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι γιατί θα μιλήσουμε για την φιέστα μας. Η φιέστα μας έχει τίτλο “τα φώτα της ελπίδας”. Θα γιορτάσουμε την κατάκτηση του 45ου τίτλου στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας, αλλά εξαιτίας της πανδημίας έπρεπε να βρούμε άλλη λύση. Θα ήθελα να μιλήσω για τις νίκες, τα σερί, τα ρεκόρ και της επιτυχίες μας και φυσικά για το ότι έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε άλλον έναν τίτλο στην ιστορία μας.

Ο μουσικοπαραγωγός Αστέρης Κούτουλας 

Το μήνυμα που στέλνει σε όλο τον κόσμο ο Ολυμπιακός είναι:
«Γιορτάζουμε το 45ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στην ιστορία μας, σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης και πανδημίας για την Ελλάδα και τον κόσμο όλο.
Στόχος μας να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τον Ολυμπιακό στους φιλάθλους μας και τον Πειραιά, από τον Πειραιά στην Ελλάδα, και από την Ελλάδα σε ολόκληρο τον Κόσμο.
Συνδέουμε το ποδόσφαιρο, τις αξίες του Ολυμπιακού, την αλληλεγγύη με την τέχνη και τον πολιτισμό για να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το μεγαλείο του Ελληνικού Ολυμπιακού Πνεύματος.
Καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αγγλία (Αστέρης Κούτουλας, Ross Ashton, Oliver Schulze, Daniel Brunne κ.α.) ξεπερνούν τα εμπόδια, παλεύουν και ενώνονται για να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από ενα καλλιτεχνικό, ‘ανθρώπινο’ δημιούργημα με αφορμή τον εορτασμό της κατάκτησης του 45ου Πρωταθλήματος.
Δημιουργούμε ένα πολυθέαμα στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.
Γεμίζουμε με συναίσθημα, τέχνη, στιγμές, μηνύματα και σύμβολα το άδειο στάδιο.
Με κορύφωση, να γκρεμίσουμε το «τείχος» της πανδημίας και να φέρουμε τους φιλάθλους δίπλα στους αγαπημένους τους παίκτες, μέσα στο στάδιο και να σήκωσουμε όλοι μαζί την κούπα του Πρωταθλήματος!
Ρίχνουμε τα τείχη, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, παλεύουμε, επιβιώνουμε, νικάμε.
Το μήνυμα ελπίδας ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάει από τον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι μέσα από ένα μοναδικό υπερθέαμα φωτός και μουσικής.
Φώτα ελπίδας μεταδίδουν το μήνυμα χορεύοντας σε ρυθμούς Ελληνικούς και παγκόσμιους.
Οι δύο πιο εμβληματικοί Έλληνες συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκης με τα τραγούδια τους από τις δύο πιο εμβληματικές ταινίες ‘Ποτέ την Κυριακή’ και ‘Ζορμπάς’ που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, χορεύουν σε remix από νέους Έλληνες καλλιτέχνες (Αλέξανδρος Καρόζας και Dj Αντωνης Δημητριάδης).
Με αυτό τον συμβολικό τρόπο τιμούμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, που ερμήνευσε τα ‘Παιδιά του Πειραιά’ ακριβώς στον ίδιο τόπο που λαμβάνει χώρο το σημερινό υπερθέαμα.

Ολυμπιακός ΝΙΚΗΤΗΣ,
Πειραιάς ΝΙΚΗΤΗΣ,
Φώτα Ελπίδας από τον Πειραιά για την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις