Κρίσιμη για το μέλλον των επαγγελματικών κατηγοριών στη χώρα μας θεωρείται η Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην Super League 1 αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες. Οι υπεύθυνοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα λάβουν υπόψιν και τη θέση των εκπροσώπων της Super League 1 αναφορικά με το τι θέλουν οι ομάδες και αν επιθυμούν αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αύξηση του αριθμού των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει αναδιάρθρωση και αύξηση των συμμετεχόντων, με δύο σενάρια να υπάρχουν και ένα από αυτά να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Βασικό σημείο αποτελεί το διπλό μπαράζ που ήταν να διεξαχθεί ανάμεσα στην προτελευταία ομάδα της Super League 1, δηλαδή την Ξάνθη, και στην δεύτερη της Super League 2, δηλαδή τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν θα διεξαχθεί. Φαίνεται πως αυτό έχει αποφασιστεί από τις ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά και να υπάρξει ανατροπή και να παρθεί απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα τότε πολύ δύσκολα ο Απόλλων Σμύρνης θα κατέβει να αγωνιστεί, μιας και θα έχει αγωνιστική απραξία σχεδόν πέντε μηνών αφού το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν στις 5 Μαρτίου!

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το πρώτο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ, και θα ανέβουν οι δύο πρώτοι της δεύτερης κατηγορίας και οι ομάδες θα γίνουν 16. Εφόσον επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ στην Super League 1 δύσκολα θα διεξαχθούν από τη νέα σεζόν. Στο σενάριο των 16 ομάδων στην πρώτη κατηγορία είχε ακουστεί και άλλη μία περίπτωση, η οποία φαντάζει δύσκολη έως απίθανη. Αυτή ανέφερε πως θα πέσει η τελευταία ομάδα (δηλαδή ο Πανιώνιος) και θα ανέβουν οι τρεις πρώτοι της SL2 (δηλαδή ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλωνας Σμύρνης και τα Χανιά).

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία, οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ. Την ίδια ώρα, θα ανέβουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της SL2, δηλαδή οι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας να αυξάνονται σε 18 και να ικναοποιούνται όλα τα χατήρια χωρίς να μείνει κανείς… παραπονεμένος! Ένα τρίτο σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες είναι να παραμείνουν 14 οι ομάδες της SL1. Σε αυτό, ο Πανιώνιος θα υποβιβαστεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει τη θέση του ως πρωταθλητής της SL2. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο σίγουρα κερδισμένος και αυτός που με βεβαιότητα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία, ενώ οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Απόλλων Σμύρνης θα τον ακολουθήσει στο ίδιο δρομολόγιο!

Αναφορικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες, υπάρχει η πληροφορία και η σκέψη η δεύτερη κατηγορία να γίνει ξανά σε δύο ομίλους. Με το πρώτο σενάριο να ισχύει και τους ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης να προβιβάζονται, στην δεύτερη κατηγορία μένουν 10 ομάδες. Συν τις 14 της Football League αλλά και τις 8 που ανέβηκαν μετά την αναδιάρθρωση της ΕΠΟ από την Γ’ Εθνική στην Football League. Σύνολο 32 ομάδες, με αυτές από την Γ’ Εθνική ουσιαστικά να είναι οι κερδισμένες αφού ουσιαστικά ανεβαίνουν δύο κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις