Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν ο θρύλος του NBA Σακίλ Ο’ Νιλ τον συνεχάρη μιλώντας του στα ελληνικά. «Συγχαρητήρια. Είμαι περήφανος για εσένα» είπε δύο φορές στα ελληνικά ο πάλαι ποτέ βράχος του αμερικανικού μπάσκετ, ωστόσο ο greek freak τον κοιτούσε… παγωμένος καθώς δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς του είπε. Ο Σακίλ τον ρώτησε: «Κατάλαβες τα ελληνικά μου αδελφέ μου;», ώστε ο Γιάννης να απαντήσει: «Κατάλαβα τη δεύτερη φράση…»

Το εν λόγω στιγμιότυπο μετά το 03:20:

Ο Freak σαρώνει τους ατομικούς τίτλους καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ, για αυτό και του έδωσε συγχαρητήρια ο Σακίλ. «Είναι ωραίο που παίρνω το βραβείο που είχε ο συμπαίκτης μου, Μπρουκ Λόπεζ. Χωρίς τον Θεό δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να κάνω ό,τι κάνω στο παρκέ και στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Επίσης τον κόουτς και τους συνεργάτες του που μας δίνουν το αγωνιστικό πλάνο και κάνουν την δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι το όνομα μου είναι σε αυτό το τρόπαιο, αλλά το αξίζουν όλοι. Η άμυνα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στο ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και τον βοηθάμε. Κι γι’ αυτό είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ. Ευχαριστώ και τον Μπρουκ Λόπεζ που με καλύπτει κάθε βράδυ. Τέλος, τους Μπακς και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν», είπε ο Γιάννης κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Ο Αντετοκούνμπο είναι στους διεκδικητές και του βραβείου MVP για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αν το καταφέρει θα έχει πάρει δύο βραβεία αυτή τη σεζόν, καθώς ήδη έχει και το DPOY, επίτευγμα που έχουν επιτύχει μέχρι τώρα μόλις δύο αθλητές του ΝΒΑ. Ο Μάικλ Τζόρνταν το 1987-88 και ο Χακίμ Ολάζουον το 1993-94.