”Μια ανάσα” από την Ελλάδα έφτασαν οι Κροατία και Τσεχία στην κατάταξη της UEFA, μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών αναμετρήσεων. Ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον Απόλλων Λεμεσού με 0-1, ενώ ούτε ο Άρης κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη, γνωρίζοντας την ήττα από την Κόλος Κοβάλιβκα με 1-2. Οι εν λόγω ήττες άφησαν την Ελλάδα με τρεις, μόλις, ομάδες στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση, δυσχεραίνοντας την θέση της Ελλάδας στην βαθμολογία.

Οι δύο αυτές ομάδες πρόσφεραν μόλις 200 βαθμούς, 100 εκάστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμείνει στην 18η θέση με 21.500 βαθμούς. Ωστόσο, Κροατία και Τσεχία συνεχίζουν με τέσσερις ομάδες στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, μειώνοντας αισθητά την διαφορά. Συγκεκριμένα, η Κροατία βρίσκεται στην 19η θέση με 21.175 πόντους και η Τσεχία στην 20η θέση με 20.500 πόντους.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η 18Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Από την 18η θέση και κάτω, ο πρωταθλητής περνάει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν οι χώρες από την 18η θέση και κάτω, δεν δικαιούνται συμμετοχή για πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και για ομάδα στο Europa League. Ακόμη, εάν ο κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League, τότε το εισιτήριο περνάει στην ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις