Ο Χασάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ, η οποία έληξε 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού με γκολ που σημείωσε ο Αιγύπτιος στο 90+1′. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που…πληγώνει την ομάδα της Γαλλίας, καθώς έχει ξανά…πυροβολήσει εναντίον της, λίγα χρόνια πριν. Η ιστορία, φυσικά, έχει και συναισθηματική αξία, καθώς συνδέεται άμεσα με την απώλεια του πατέρα του, στον οποίο και αφιέρωσε και τα δύο γκολ, τα οποία και πέτυχε κατά, διαβολική, σύμπτωση, σε ημερομηνίες –  σταθμούς.

Πρώτη και φαρμακερή – 2015

Ο Αχμέντ Χασάν πήρε μεταγραφή για την πορτογαλική Μπενφίκα το 2015, και στις 22 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ζήτησε να παίξει στην αναμέτρηση της ομάδας του για το Europa League. Στο μυαλό του είχε μόνο την επιθυμία του να σκοράρει. Ο Αιγύπτιος εμφανίστηκε με μαύρο περικάρπιο, δηλώνοντας πένθος. Μια μέρα πριν, 21 Οκτωβρίου του 2015, είχε χάσει τον πατέρα του.

Στο 61ο λεπτό, κατάφερε να πετύχει το γκολ. Έτρεξε, ξέσπασε σε κλάματα, έπεσε στο έδαφος και κοίταξε τον ουρανό. Το αφιέρωσε σ’ εκείνον, στον πατέρα του. Όπως το ήθελε από την αρχή. Μόνο που δεν σκόραρε απέναντι σε μια τυχαία ομάδα, αλλά κόντρα στη…Μαρσέιγ.

Διαβολική σύμπτωση -2020

Λίγα χρόνια μετά, ο Χασάν αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. 21 Οκτωβρίου 2020, οι ερυθρόλευκοι κάνουν…ποδαρικό στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, επικρατώντας με 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χασάν, ξανά κόντρα στη Μαρσέιγ, ξανά σε μέρα – ορόσημο, καθώς 21 Οκτωβρίου, 5 χρόνια πριν, ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή. Ο Αιγύπτιος φορούσε μαύρο περιβραχιόνιο, το έβγαλε, το φίλησε και αφιέρωσε το γκολ -ξανά- στον άνθρωπο που, όπως ο ίδιος δήλωσε, οφείλει όσα έχει καταφέρει.


«Αυτό το γκολ έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Στην πρώτη μου συμμετοχή στο Champions League, πέτυχα το πρώτο μου γκολ. Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια έχασα τον πατέρα μου και φυσικά του αφιερώνω το γκολ. Είμαι πολύ συγκινημένος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα».