Μετά την παραίτηση του Τζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, έπειτα από την εξαετή θητεία του στην προεδρία της καταλανικής ομάδας, ακολούθησε ”πάρτι” στο Twitter, με πολυάριθμα σχόλια αντιπάθειας και…μίσους. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως ένιωσαν δικαιωμένοι και απελευθερωμένοι, και προχώρησαν σε τόσα αρνητικά σχόλια κάτω από δημοσιεύσεις του ισχυρού άνδρα, που τον ανάγκασαν να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του. Ο Καταλανός φαίνεται πως δεν άντεξε το ”πανηγύρι” που στήθηκε εις βάρος του.

Η παραίτηση Μπαρτομέου

Ο Τζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, μαζί με όλο το διοικητικό συμβούλιο, παραιτήθηκε την Τρίτη 27/10, έπειτα από μια επεισοδιακή σύσκεψη, αντιλαμβανόμενος πως δεν θα κατάφερνε να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Μπαρτομέου και το συμβούλιό του είχαν αιτηθεί αναβολή της πρότασης μομφής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για 1-2 Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια της Καταλονίας να αρνείται το αίτημα καθώς δε βλέπει: «Νομικά εμπόδια για ακύρωση της πρότασης μομφής, εφόσον οι απαιτήσεις που παρουσίασε η τεχνική ομάδα PROCICAT κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου περιλαμβάνονται στο οργανωτικό πρωτόκολλο».


Το σημείο μηδέν, βέβαια, για τις σχέσεις των ”μπλαουγκράνα”, ήταν οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι, αστέρα της ομάδας, για αφερεγγυότητα του προέδρου, προχωρώντας, μάλιστα, στην αίτηση αποδέσμευσης, γεγονός που εξόργισε τους Καταλανούς.

Ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου ο ισχυρός άνδρας αναφέρθηκε και σε απειλές σε βάρος της ζωής του, γεγονός που σίγουρα επιτάχυνε τη διαδικασία της αποχώρησής του από τους μπλαουγκράνα:

«Είπαν ότι έχουμε πράγματα να κρύψουμε. Είναι λάθος. Έχω πολλή εμπειρία. Πάντα έλεγα ότι αυτοκριτική μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν κάθε όριο.

Με πρόσβαλαν και με απείλησαν. Το ίδιο έκαναν και στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Μας έλαχε να διοικήσουμε την Μπάρτσα στις πιο δύσκολες στιγμές της ομάδας και του κλαμπ».

Ο Μπαρτομέου αναφέρθηκε και στο έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν εγκατέλειψε τον σύλλογο μετά την ευρεία ήττα στο Μόναχο:

«Από το 2010 έχουμε κατακτήσει 149 τίτλους σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα. Ήταν τιμή μας που υπηρετήσαμε το σύλλογο. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να κλείσει η συμφωνία με τους παίκτες και τους υπαλλήλους για τη μείωση μισθών.

Εάν δεν γίνει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ομάδα. Θα μου ήταν πιο εύκολο να παραιτηθώ μετά από τη συντριβή στο Μόναχο. Πήρα όμως αποφάσεις για να εγγυηθώ τη σταθερότητα της ομάδας.

Έπρεπε να συνεχίσω, αντί να αφήσω την ομάδα στα χέρια μιας υπηρεσιακής περιορισμένων δυνατοτήτων διοίκησης. Ποιος θα έκλεινε προπονητή, ή παίκτες; Ποιος θα προσέφερε την εγγύηση ότι ο Μέσι θα συνέχιζε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις