Ο Ρούμπεν Βινάγκρε  δεν έχει δικαιώσει καθόλου τις προσδοκίες, για τις οποίες παραχωρήθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες βρίσκονται σε αναζήτηση αριστερού μπακ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «VG», στην ηλεκτρονική μορφή της, οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία για τον Φρέντρικ Μπιόρκαν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, δεν υπήρχε χρόνος να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα, για να ολοκληρωθεί επίσημα. Το κόστος είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, αν και το συμβόλαιο του λήγει τον Δεκέμβριο του 2021.

«Για την ώρα είμαι αφοσιωμένος στην Μπόντο Γκλιμτ. Αλλά στο μέλλον θέλω να αγωνιστώ σε ομάδα με μεγαλύτερη πίεση και να πάρω γεύση από το Champions League», είπε ο Μπιόρκαν σε δηλώσεις του στην VG.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να προσθέσει τον Μπιόρκαν στο ρόστερ του, από τον Ιανουάριο, έχοντας τον σχεδόν stand-by. Ο Φρέντρικ Μπιόρκαν είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Νορβηγίας.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία, πριν από δέκα μέρες όπου ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε και στα 24 ματς του πρωταθλήματος. Παράλληλα μετείχε και σε τρία παιχνίδια στα προκριματικά του Europa League.

Οι συστάσεις που έχει είναι πολύ καλές και βρίσκεται στο κατώφλι της Εθνικής ανδρών της Νορβηγίας. Ο Ολυμπιακός φέρεται να τον έχει παρακολουθήσει πολλές φορές. Ενδιαφέρουν έχουν δείξει και οι Λέστερ, Γαλατασαράι. Και δεν ήταν οι μόνες. Αλλά ο Ολυμπιακός έδρασε γρήγορα και βγήκε πρώτος στην σχετική κούρσα…