Ο πρώτος γύρος των προκριματικών για το Australian Open, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Ντόχα, χαρακτηρίστηκε από την διαμάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Ντένις Κούντλα και του Έλιοτ Μπενσετρί. Ο Αμερικανός Κούντλα νίκησε με 6-4, 6-3 τον Γάλλο, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου υπερασπίζεται τα χρώματα του Μαρόκου (χώρα του πατέρα του), μόνο που ο νικητής διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, μετά τη συνάντηση!

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μπενσετρί, σύμφωνα με τον οποίο το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο αντίπαλός του έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Είχαν το αποτέλεσμα στο 5-3 του δεύτερου σετ» διαβεβαίωσε ο Νο 221 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Τοποθετημένος σε απομόνωση ήδη, ο Κούντλα απομακρύνθηκε από τον πίνακα των προκριματικών και ο Μπενσετρί περιμένει να δει εάν θεωρείται «περίπτωση επαφής». Αυτό, ουσιαστικά, θα συνιστούσε διπλή ποινή για εκείνον, καθώς εκτός από τον αποκλεισμό θα έπρεπε επίσης να τηρήσει μια περίοδο καραντίνας.

Αυτή η κατάσταση εγείρει ένα σοβαρό ερώτημα, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το πρώτο Grand Slam της σεζόν, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, υπό πολύ αυστηρές υγειονομικές συνθήκες. Γιατί επιτρέπεται στους παίκτες να μπουν στο γήπεδο αφού δεν είχαν τα αποτελέσματα του τελευταίου τεστ;

Απομένει επίσης να διαπιστωθεί πώς ο Κούντλα «κατάφερε» να προσβληθεί από τον ιό στο Κατάρ. Επ΄ αυτού, ο Μπενσετρί έχει τη δική του εξήγηση.

«Στο ξενοδοχείο μας, όπου υπάρχει η φούσκα, χρησιμοποιούμε ανελκυστήρα εξυπηρέτησης που χρησιμοποιείται μόνο από υπαλλήλους, για να μην διασχίσουμε διαδρόμους μαζί με άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Νομίζω ότι θα μπορούσε να προέλθει από εκεί», δήλωσε ο 22χρονος αθλητής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις