Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του ελληνικού αθλητισμού η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος έπασχε από κορονοϊό. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοϊας έχασε τη ζωή του την Πέμπτη 14/01 σε ηλικία 58 ετών, νοσώντας τους τελευταίους δύο μήνες. Σημειώνεται πως, μέχρι και τον Οκτώβριο, ο Έλληνας αθλητής λάμβανε κανονικά μέρος σε αγώνες, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν τόσο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη. Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του», καταλήγει η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ε.Ι.Ο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε με τη σειρά του την θλίψη για το χαμό του σπουδαίου αθλητή, γράφοντας:

«Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα του Covid 19. Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και στους οικείους του».

Λίγα λόγια για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε το 1962, στις 22 Νοεμβρίου. Από νωρίς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, με την θάλασσα να κερδίζει το ενδιαφέρον του Έλληνα αθλητή. Έκανε τα πρώτα του βήματα κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, ενώ αργότερα ασχολήθηκε και με άλλες ολυμπιακές κατηγορίες, όπως Finn, Star, Soling.

Ο Πελεκανάκης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοιχτή θάλασσα, κατέχοντας διεθνείς διακρίσεις. Το 1984 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και κατέκτησε μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή την 6η θέση στην κατηγορία των Star.

Παράλληλα, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, αλλά και σε αυτούς της Αθήνας το 2004. Και στις δύο διοργανώσεις κατέκτησε την 11η θέση (με τον Δημήτρη Μπούκη στην Αυστραλία και με τον Γιώργο Κοντογούρη στην Ελλάδα).

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1962. Στον χώρο της ιστιοπλοΐας μπήκε από πολύ νωρίς κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά. Αργότερα συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες (Finn, Star, Soling) και υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοιχτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Επιπλέον, ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είχε αναδειχθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στο Soling το 1993 μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις