Άμεση αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να μην κρίνει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία, κάνοντας λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Οι ερυθρόλευκοι, με επίσημη τοποθέτησή τους, μετά την απόφαση της Εφέσεων, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για μια απόφαση, όπως σημειώνουν, που ουσιαστικά νομιμοποιεί την πολυϊδιοκτησία στην Ελλάδα. Επισημαίνοντας επί της ουσίας δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί ελέγχει ή να ασκεί κυριαρχική επιρροή σε κάποια ομάδα, να το κάνει με τον τρόπο που συνέβη στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ. Τώρα, μετά από έναν νόμο που σκανδαλωδώς άλλαξε μέσα σε 12 ώρες για να σώσει τις δυο ΠΑΕ από τον υποβιβασμό, έχουμε και μια απόφαση σκάνδαλο. Αυτή της νεοσύστατης επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε.

Μια απόφαση που προσπαθεί επί 100 σελίδες να πείσει ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η VIALAND είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους!!! Δυο εταιρείες που είναι επίσημα συνδεδεμένες λειτουργικά και νομικά για δεκαετίες, με κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, τον Α. Πιαλόγλου, κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, κοινούς μετόχους, κοινές έδρες και εγκαταστάσεις ζωτικών συμφερόντων (προπονητικό κέντρο, γήπεδο κλπ). Μια απόφαση όμως που δεν κάνει καμία αναφορά στον σερβιτόρο Καλπαζίδη, για το πως με το μηδενικό πόθεν έσχες βρέθηκε στην RFA των εκατομμυρίων και του θείου Ιβάν αλλά και τα εκατομμύρια που έβαζε σε μια νύχτα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ούτε μια λέξη για την σχέση του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν, τις εταιρείες του σε Κύπρο και Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ίσως πιστεύουν έτσι ότι θα διαγράψουν από την ιστορία και τη συνείδηση του κόσμου τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο». Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις