Σχετικά με τον βαθμολογικό πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Άρης βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ έχοντας 48 βαθμούς αλλά βρίσκεται ψηλότερα. Αυτό οφείλεται στο 0-2 στο ΟΑΚΑ, έναντι του 0-1 του «Βικελίδης».

Στην περίπτωση που οι δύο ομάδες φέρουν ίδιο αποτέλεσμα με τον «Δικέφαλο του Νότου», θα τερματίσουν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη εν όψει και των πλέι-οφ. Ο Άρης ασφαλώς έχει την ισοβαθμία και με τον ΠΑΟΚ έχοντας κερδίσει εντός έδρας και έχοντας ισοπαλία στην Τούμπα.

Στο πολύ μακρινό σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 48 βαθμούς (για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσουν Άρης και ΑΕΚ και να έρθει ισόπαλος ο ΠΑΟΚ), ο Άρης κατατάσσεται πιο ψηλά διότι έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια 7 πόντους, η ΑΕΚ δεύτερη με 5 πόντους και ο ΠΑΟΚ τελευταίος με 3 πόντους.

Σε ό,τι αφορά στο σενάριο ισοβαθμίας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, υπάρχουν δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2) και το αμέσως επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά των συνολικών τερμάτων, όπου ο ΠΑΟΚ υπερέχει. Πάντως στους αγώνες κατάταξης αναμένεται να γίνουν 10 αγωνιστικές.

Η βαθμολογία μέχρι σήμερα έχεις ως εξής;

1.Ολυμπιακός 64 61-12

2. Αρης 48 33-16

3. AEK 48 41-28

4. ΠΑΟΚ 47 48-24

5. Αστέρας Τρ. 42 27-24

6. Παναθηναϊκός 42 28-18

Τι ισχύει για πλέι οφ

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β΄Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το απόγευμα στις 18.30, ενώ για τα πλέι-άουτ 45 λεπτά αργότερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις