Την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στα γήπεδα θα έχουν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα μετά από αναμονή περίπου επτά μηνών, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς ενέκρινε το πλάνο επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγείται στην κυβέρνηση να ανοίξουν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, μικρά σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα, για διάστημα τριών εβδομάδων.

Το χρονοδιάγραμμα της επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού:

  • Από τις 10 Μαΐου 2021 ξεκινούν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
  • Από τις 10 Μαΐου 2021 θα κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.
  • Από 15 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από 17 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.
  • Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
  • Από τις 7 Ιουνίου 2021 αρχίζουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις