Την απόφαση για την σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εργαστεί για την πιθανότητα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, περίπου 15 μήνες μετά την έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής.

Εδώ και καιρό η Super League είχε καταθέσει αίτημα για την μερική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, έχοντας παρουσιάσει ακόμα και ένα πρωτόκολλο. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για τη σύσταση ομάδας που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου.

Πιο αναλυτικά η Ομάδα Εργασίας θα αποτελείται από μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και εκπροσώπων της Super League, όπου τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της επιστροφής των οπαδών, σ’ ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κατά τη διάρκεια των «ζυμώσεων» μεταξύ όλων των πλευρών θα αποφασιστεί ακριβώς το ποσοστό επιστροφής των οπαδών, αλλά και ο τρόπος που θα επιτρέπεται η είσοδος, αν πρόκειται για φιλάθλους που θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θα χρειαστεί η διενέργεια self tests και ο τρόπος επιβεβαίωσης μέσω ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις