Η Ελλάδα και ο απανταχού ελληνισμός πενθεί το χαμό του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη! Πρόκειται για τον μουσικοσυνθέτη που ταξίδεψε τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και μεγαλοποίησε τους σπουδαιότερους ποιητές της χώρας.

Η είδηση του θανάτου του, σε ηλικία 96 ετών, προκάλεσε μούδιασμα και συγκίνηση, ενώ όπως είναι λογικό αναρτήσεις στα social media κάνανε και οι ομάδες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τον σπουδαίο άνθρωπο της μουσικής και του πολιτισμού, Μίκη Θεοδωράκη:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Ελλάδα θρηνεί για την τεράστια απώλεια! Ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, που δίδαξε απλόχερα πολιτισμό και πατριωτισμό, πέρασε στην αιωνιότητα!

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον αποχαιρέτα με σεβασμό και τον ευχαριστεί για τον πρόσθετο λόγο της αποδοχής του τίτλου του επίτιμου προέδρου της Επιτροπής για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο νέο μας γήπεδο, αφού και ο ίδιος είχε βιώσει την πληγή του ξεριζωμού!

Θα είναι για πάντα ανάμεσα μας, αφού είχε κατακτήσει την αθανασία, πριν από τον θάνατο!

Μη παρακαλώ σας
μη λησμονάτε
τη χώρα μου!

Κάλο ταξίδι, ανυπέρβλητε, Μίκη! Μίκη της Ελλάδας και όλου του κόσμου!»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έγραψε στο instagram: «Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα.

Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: «Έφυγε με το προνόμιο της “Αθανασίας”, που κέρδισε με την τέχνη και τη δράση του! Καλό ταξίδι Μίκη».

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγραψε: «Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη. Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε από τη ζωή. Η μουσική, το έργο, τα λόγια και οι πράξεις του δεν θα λησμονηθούν ποτέ. Θα αποτελούν έναν αιώνιο φωτεινό φάρο για τον ελληνισμό. Καλό ταξίδι, Μίκη».

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε στο twitter φωτογραφία του εκλιπόντος, την οποία συνόδεψε με τη λέξη «Αθάνατος».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε «τη θλίψη της για την απώλεια του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη. Σπουδαίοι Έλληνες όπως εκείνος μένουν για πάντα κοντά μας μέσα από την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα των έργων τους. Καλό ταξίδι Μίκη Θεοδωράκη».

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανέφερε στο λογαριασμό της στο instagram: «Η φωνή της Ρωμιοσύνης… Η μεγαλύτερη μουσική/πολιτιστική ιδιοφυία… Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ…

“Έφυγε” από τη ζωή, αλλά μας κληροδοτεί το παράδειγμα της δίψας για τη ζωή/μυρσίνη δοξαστική, και θα ζει εσαεί στα ακούσματα, στην ψυχή μας… Η Πατρίδα, αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος υποκλίνονται στον μεγάλο Έλληνα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις