ΕΠΟ: Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια είχε προγραμματισμένο ραντεβού, το οποίο είναι σε εξέλιξη, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει και την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να παραμείνει στην Αθήνα, ούτε να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, καθώς θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του, μέσω γραπτής δήλωσης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης  φέρεται να πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για λόγους αρχής και ηθικής καθώς στους πέντε μήνες που βρίσκεται στην προεδρία, διαπίστωσε πως δεν μπορεί να διοικήσει όπως επιθυμούσε.

ΕΠΟ: Από το 1926

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) αποτελεί τον ανώτατο οργανισμό διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1926 και λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι μέλος της FIFA από το 1927 και της UEFA από το 1954.

Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ακόμα διοργανώνει το Κύπελλο Ελλάδας, το Κύπελλο Ερασιτεχνών και τα πρωταθλήματα των μεικτών ομάδων ενώσεων στις κατηγορίες νέων, παίδων και προπαίδων, όπου γίνεται η προεπιλογή για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας. Τέλος αποτελεί και τη διοίκηση των εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών και νέων.

Επίσης, έχει την αρμοδιότητα να υποβάλλει αιτήσεις στην παγκόσμια (FIFA) και ευρωπαϊκή (UEFA) συνομοσπονδία, με σκοπό την ανάληψη και τη διεξαγωγή διεθνών και διασυλλογικών διοργανώσεων. Ορισμένες υποψηφιότητές της έγιναν δεκτές, οπότε ανέλαβε την διεξαγωγή τελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ έχει φιλοξενήσει και τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Μέλη της ΕΠΟ αποτελούν όλες οι ενώσεις επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και ποδοσφαίρου σάλας, οι οποίες μετέχουν στη Γενική Συνέλευση διά των αντιπροσώπων τους. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ εκλέγονται από τη ΓΣ και την ΕΕΠ Α΄ Εθνικής (Super League Ελλάδα), εκτός από τους προέδρους των ΕΕΠ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις