Ο νέος ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ και πρόεδρος του Προμηθέα, κος Βαγγέλης Λιόλιος, ήταν ο νικητής στις εκλογές της ΕΟΚ. Όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, επιθυμώντας να εισάγει το ελληνικό μπάσκετ σε νέα εποχή.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της «Livesport» αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται ένα πλάνο γεμάτο σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, που θα υπηρετήσει το σχέδιο για restart σε πολλά από από τα κακώς κείμενα του ελληνικού μπάσκετ.

Όπως σημειώνεται, μία από τις παρεμβάσεις αφορά την διαιτησία. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ σκοπεύει να «ξηλώσει» όλα τα τα μέλη της ΚΕΔ και να δώσει ρόλο αρχιδιαιτητή στον Χρίστο Χριστοδούλου, που θα αποχωρήσει από την διαιτησία, εφόσον λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Ο Χριστοδούλου θα κινηθεί μόνος του σε αυτό το κομμάτι ή θα έχει μαζί του ακόμα δύο πρώην διαιτητές, ώστε να σχηματιστεί μία επιτροπή τριών ατόμων για όλα τα θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Basket League.

Από εκεί και πέρα, ισχυρή θέση στα νέα πλάνα του Λιόλιου έχει και η ανάγκη για αλλαγές στην Εθνική. Όπως σημειώθηκε και χθες (13/09), ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί την πρώτη επιλογή για την θέση του head coach, ωστόσο δεν θα είναι μόνος του, αφού υπάρχει σκέψη για «υπερκομματικό» προπονητικό επιτελείο, στα πρότυπα της Team USA. Αν η σκέψη αυτή γίνει πράξη, τότε ο Ιτούδης θα έχει δίπλα του τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Πρίφτη και κατά πάσα πιθανότητα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι που θα «τρέξουν» τις εξελίξεις στην ΕΟΚ ετοιμάζονται και για κάποιες καινοτομίες, που θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αναβάθμιση του προϊόντος και την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του κοινού. Μέσα σε αυτές είναι και το Final Eight στον θεσμό του Κυπέλλου και η έμφαση στις νέες τεχνολογίες, ενώ είναι δεδομένο ότι θα γίνει άμεση προσπάθεια για βελτίωση στην Α2 και στην Α1 Γυναικών. Τέλος, το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη «παίζει» για την θέση του υπεύθυνου στις Εθνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις