Στην «τσιμπίδα» του Financial Fair Play πιάστηκε η ΑΕΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της UEFA, πιστοποιήθηκαν παραβάσεις της «Ένωσης» για το διάστημα 2014-18.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου (έπειτα από σχετικό διακανονισμό που έγινε με το αρμόδιο τμήμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας) το οποίο φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από τους «κιτρινόμαυρους» θα παρακρατηθεί το 10% των εσόδων που θα έχουν από την επόμενη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ τίθενται σε καθεστώς τριετούς αναστολής (κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιβληθεί αποκλεισμός, σε περίπτωση που κάποιος έλεγχος δείξει νέες παραβάσεις).

Πέρα από το τσουχτερό πρόστιμο πάντως (το ύψος του οποίου καθορίζεται από τα έσοδα που είχε η ομάδα από την Ευρώπη τη συγκεκριμένη τετραετία) δεν προκύπτει στην παρούσα φάση άλλος κίνδυνος για την ΑΕΚ, αφού ξεκαθαρίζεται από τις τάξεις της ότι έχει συμμορφωθεί πλέον με τις διατάξεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει ότι πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18.

Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η ΠΑΕ τονίζει ότι ήταν γνωστό το θέμα εδώ και καιρό και κατέληξε σε διευθέτηση χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφές με την UEFA εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις