Τις αλλαγές στο Champions League αναλύει  η έγκυρη εφημερίδα The Times, η οποία υπογραμμίζει πώς η διοίκησητου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναμένει αύξηση 40% ή συνολικά έσοδα άνω των 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Η UEFA έλαβε προσφορές από τέσσερις οργανισμούς την Παρασκευή (21/1) για να πουλήσει τα δικαιώματά της παγκοσμίως και αναμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν σημαντικά πιο πάνω από τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ αυτής της σεζόν.

Αυτό θα εισφέρει περισσότερους πόρους, οι οποίοι θα διανεμηθούν στους συλλόγους που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο Champions League.

Επιπλέον, η UEFA ελπίζει ότι αυτή η κίνηση θα θα αναστείλει ενδεχομένως το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League.

Η νέα μορφή «ελβετικού μοντέλου» του Champions League, από το 2024, προβλέπει 36 ομάδες αντί για 32, με ένα μόνο πρωτάθλημα και τη διεξαγωγή δέκα αγώνων, ο καθένας με διαφορετικούς αντιπάλους ανάλογα με την κατάταξη, πριν οι μισοί σύλλογοι (16) προκριθούν απευθείας στη φάση των νοκ άουτ.

Η διαχείριση μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων έγινε για πρώτη φορά από την UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), μέσω της κοινοπραξίας Uefa Club Competitions SA.

Η Team Marketing, η οποία κατείχε τα δικαιώματα για χρόνια, η Sports, η Infront και η Endeavor-IMG έχουν υποβάλει προσφορές για την πώληση των δικαιωμάτων παγκοσμίως ή περιφερειακά, με ορισμένες από τις προτάσεις να περιέχουν ελάχιστες εγγυήσεις. Μένει να δούμε αν αυτή η προοπτική αφορά και τις ελληνικές ομάδες πέρα από τον πρωταθλητή καθώς οι τελευταίες κακές χρονιές έχουν δυσκολέψει τα πράγματα για την πρόσβαση στους ομίλους

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις