Μια κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- μπάσκετ είναι στα σκαριά, με πρωταγωνιστή τον Τζοέλ Εμπίιντ.

Ο ηγέτης των Φιλαδέλφεια 76ερς προχωράει σε μια κίνηση που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Όπως αναφέρει το RMC Sport, ο ηγέτης των Σίξερς έχει κινήσει διαδικασίες για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και να παίξει με την εθνική Γαλλίας στις επόμενες διοργανώσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου με τον 28χρονο σέντερ να είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά να αγωνιστεί με τα χρώματα των «τρικολόρ». Μια επιθυμία που είχε εκφράσει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο τώρα είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

Οι κανονισμοί της FIBA αναφέρουν πως επιτρέπεται στις εθνικές ομάδες να έχουν μόνο έναν πολιτογραφημένο παίκτη στο ρόστερ τους, με τον Εμπίιντ να είναι αυτός που θα λάβει τη θέση στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Η δική του προσθήκη, δίπλα στους Μπατούμ, Γκομπέρ, Φουρνιέ ισχυροποιεί σημαντικά την εθνική Γαλλίας στις επόμενες διοργανώσεις, καθιστώντας την ένα από τα μεγάλα φαβορί για μετάλλιο σε σταθερή βάση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Εμπίιντ αν και έχει καταγωγή από το Καμερούν, δεν έχει φορέσει σε κανένα επίσημο παιχνίδι τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας. Κάτι που όλα δείχνουν πως θα κάνει με την Γαλλία, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Βενσάν Κολέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις