Η ομάδα του IPFire ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ενημέρωσης IPFire 2.17 Core Update 90, η οποία είναι μια κύρια έκδοση που φέρνει αρκετές νέες δυνατότητες, ανανεωμένα πακέτα, ένα νέο kernel, καθώς και διάφορες βελτιώσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του update IPFire 2.17 Core 90, είναι το GeoIP – based blocking, το οποίο διασφαλίζει ότι το δίκτυο δε θα σαρωθεί και δε θα κινδυνεύσει από τρίτους, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση. Το φίλτρο GeoIP, μπορεί να ενεργοποιηθεί στην ενότητα ρύθμισης παραμέτρων GeoIP, στο πίνακα διαχείρισης.

Με την ενεργοποίηση του φίλτρου αυτού, ο διαχειριστής του δικτύου μπορεί να κάνει πολλά, αν έχει εγκαταστήσει βεβαίως το IPFire ως main firewall. Για παράδειγμα, μπορεί να αποκλείσει την εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού από τη πρόσβαση σε υπολογιστές του δικτύου, να επιτρέψει επιλεκτικά την απομακρυσμένη διαχείριση όπως επιθυμεί ο κάτοχος να την ορίσει, καθώς και να δημιουργήσει νέους κανόνες προστασίας στο Firewall.

Η έκδοση 2.17 IPFire Core 90, απενεργοποιεί τα πρωτόκολλα SSLv3 και SSLv2 από προεπιλογή, βελτιώνει την απόδοση των αλγόριθμων κρυπτογράφησης, ενημερώνει το OpenSSL στην έκδοση 1.0.2a, ενημερώνει το strongSwan στην έκδοση 5.3.0 για καλύτερη σύνδεση IPsec VPN, αφαιρεί την υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις OpenSSL, και βελτιώνει την επιλογή των αλγόριθμων κρυπτογράφησης για το web.

Αρκετά είναι τα βασικά στοιχεία και τα πακέτα που έχουν ενημερωθεί σε αυτό νέο update, συμπεριλαμβανομένων των Tor 0.2.5.12, Apache, 2.2.29, cURL 7.40.0, OpenSSH 6.8p1, Asterisk 11.17.1, DHCP 4.3.1, Squid 3.4.13, Monit 5.12.1, QEMU 2.3.0, XZ 5.2.1 και το wpa_supplicant 2.4.

Η νέα ενημέρωση είναι άμεσα διαθέσιμη για λήψη και εγκατάσταση, από τους διαχειριστές των δικτύων.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις