Θεσσαλονίκη: Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το μωρό στο μπαλκόνι - Πληροφορίες ότι έφυγαν από τη χώρα
Οι γονείς όφειλαν να παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη (18/06) ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν και οι Αρχές τους αναζητούν.

Τους γονείς που άφησαν το 11 μηνών μωρό τους να σπαράζει στο κλάμα στο μπαλκόνι, ενώ εκείνοι κοιμόντουσαν μέσα στο σπίτι με κλειστά τζάμια, αναζητά η Αστυνομία. Ο 36χρονος πατέρας και η 35χρονη μητέρα του μωρού (αλλοδαποί και οι δύο) είναι άφαντοι, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τους αναζητούν, την ώρα που οι πληροφορίες τους θέλουν να έχουν φύγει από τη χώρα.
Τη συγκεκριμένη πληροφορία ανέφερε στον αέρα του Action 24 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον διοικητή του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος, ενημερώθηκε ότι οι γονείς δεν βρέθηκαν στην οικία τους, όταν τους αναζήτησαν στο σπίτι τους.
Οι δύο γονείς κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Οι δυο τους χθες Τρίτη (17/06) αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους με προφορική εντολή εισαγγελέα, μετά την προσαγωγή τους από τους άνδρες της αστυνομίας, που «μπούκαραν» τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/06) στο σπίτι τους προκειμένου να σώσουν το 11 μηνών μωράκι, που ήταν παρατημένο στο μπαλκόνι και έκλαιγε γοερά, ξεσηκώνοντας με το σπαρακτικό του κλάμα όλη τη γειτονιά.
Την ώρα που το μωράκι έκλαιγε στο μπαλκόνι, η μητέρα, ο πατέρας και τα υπόλοιπα τρία παιδιά τους βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού και κοιμόντουσαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες. Το δυνατό κλάμα του μωρού κινητοποίησε τους γείτονες. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία στο «100». Οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος και μπήκαν μέσα. Κρατώντας φακούς στα χέρια οδηγήθηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου και εντόπισαν το μωρό να κλαίει.
«Το αφήσαμε στο μπαλκόνι για δροσιά»
Σοκ και οργή προκαλεί στο μεταξύ, η απίστευτη εξήγηση που έδωσαν οι γονείς του 11 μηνών μωρού για τον λόγο που το άφησαν στο μπαλκόνι.
«Προσπαθούσαμε να ξυπνήσουμε τους γονείς και τα παιδιά με ήρεμο τρόπο και τους ενημερώσαμε πως είμαστε αστυνομικοί. Ξύπνησαν, τους ρωτήσαμε εάν χρειάζονται κάποια βοήθεια», ανέφερε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι.
Η εξήγηση που έδωσαν οι γονείς στους αστυνομικούς, μοιάζει εξίσου αδιανόητη με την πράξη τους. «Το αφήσαμε στο μπαλκόνι για να έχει δροσιά και να μην υποφέρει από την ζέστη».
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αφορά το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ στρέφεται κατά του 36χρονου πατέρα και της 35χρονης μητέρας.