Στις προσπάθειες της Κύπρου να διατηρήσει άριστες σχέσεις, με το Ισραήλ, τους Παλαιστινίους, αλλά και άλλα αραβικά κράτη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανησυχία που προκαλεί η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, δεδομένης της έντονης δράσης των εξτρεμιστικών στοιχείων.

“Ζούμε, γενικότερα, σε μια περιοχή η οποία, δυστυχώς, ταλανίζεται από αστάθεια και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ και με τα υπόλοιπα των αραβικών κρατών είναι, στο βαθμό που μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς, για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια”.

“Είναι ίσως το παράδειγμα για έναν τρόπο ευρύτερης διακυβέρνησης των χωρών, έτσι ώστε να υπάρχει αλληλοσεβασμός τόσο ως προς το θρήσκευμα όσο και ως προς τα δικαιώματα”, τόνισε, αναφερόμενος στην πόλη των Ιεροσολύμων, όπου η παράδοση θέλει την ειρηνική συμβίωση.

Με τη σειρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων διαβεβαίωσε ότι το Πατριαρχείο εργάζεται για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην περιοχή και ευχήθηκε κάθε καλό στον Κυπριακό λαό.

“Το Πατριαρχείο συνεχίζει άοκνα την αποστολή του που περιλαμβάνει τη διατήρηση του υφιστάμενου πολυεθνικού, πολυθρησκευτικού και διακοινοτικού πολιτικού στάτους κβο της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων”, είπε, αναφερόμενος παράλληλα και στην ιδιαίτερη θέση της δοκιμαζόμενης Κύπρου.

“Η ιστορική πορεία της δοκιμαζόμενης νήσου Κύπρου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορική πορεία της Μέσης Ανατολής γενικότερα και της Αγίας Γης ειδικότερα”.

Ο Πατριάρχης τίμησε τον Κύπριο πρόεδρο με το Ανώτατο Παράσημο του Παναγίου Τάφου και του δώρισε μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσφερε στον Πατριάρχη ένα ασημένιο αντίγραφο κυπριακού αμφορέα.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις