Κορονοϊός Κίνα: Μετά από 2,5 περίπου μήνες η πόλη Ουχάν, απ’όπου ξεκίνησε η επιδημία κορονοϊού, επανέρχεται στην κανονικότητα. Μάλιστα, για να το γιορτάσουν οι αρχές της πόλης έσπευσαν να φωταγωγήσουν τους ουρανοξύστες και τις γέφυρες της πόλης.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί απομάκρυναν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τις στιγμές. Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Σημειώνεται πως εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εδώ και εβδομάδες με τρένα και αεροπλάνα. Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων». Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις