Ισπανία: Δύσκολος ο δρόμος για τη χώρα. Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 169.496 από 166.019. Αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων (3.477) σε μία ημέρα, είναι ο χαμηλότερος από τις 20 Μαρτίου. Παρ΄ όλα αυτά η Ισπανία φαίνεται ότι θα αγγίξει υψηλό αριθμό νεκρών.

Για όλους τους πάρα πάνω λόγους, ισπανική κυβέρνηση προέβη σε μία δυναμική κίνηση. Προχώρησε στην επίταξη όλων των μικροβιολογικών εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα και θα καθορίζει τις τιμές των τεστ για να αποφευχθούν οι κερδοσκοπικές κινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκε αύξηση των θυμάτων, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 567, αλλά συνεχίζεται να μειώνεται η δυναμική της αύξησης των κρουσμάτων.

Με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερία της κυβέρνησης ο Σάντσεθ διέταξε τις Περιφερειακές κυβερνήσεις να αναλάβουν τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών και δημοσίων διαγνωστικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων, που δεν ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγεία, δίνοντας επίσης στις τοπικές κυβερνήσεις να καθορίζουν την τιμή του τεστ για τον κορονοϊό για να αποφευχθούν καταργήσεις και η εκμετάλλευση των πολιτών. Για την κυβέρνηση του Σάντσεθ ο έλεγχος της τιμής του τεστ στον ιδιωτικό τομέα είναι σημαντικός για να περιοριστεί ο αποκλεισμός των ασθενέστερων στρωμάτων από το υψηλό κόστος που επιβάλλουν οι ιδιώτες.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια θα είναι στην άμεση διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να συμμετέχουν στο δίκτυό του και να εξυπηρετούν τους πολίτες και θα πρέπει να κοινοποιούν αμέσως τα θετικά αποτελέσματα για τον κορονοϊό στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες υγείας τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις