Κορονοϊός ΗΠΑ: Με φόντο, λοιπόν, την πανδημία που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν αμερικανοί που παραγγέλνουν μητρικό γάλα μέσω διαδικτύου, καθώς πιστεύουν πως με την κατανάλωσή του θα αναπτύξουν αντισώματα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους έναντι του Covid-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι on line επιχειρήσεις που πωλούν μητρικό γάλα, δηλώνουν σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το «Daily Beast» ότι, από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχουν ήδη καταγράψει μεγάλη αύξηση της ζήτησης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι πελάτες τους δηλώνουν ότι το γάλα δεν το θέλουν για τα παιδιά τους αλλά για τους ίδιους, αφού θεωρούν ότι με τρόπο αυτό θα αποκτήσουν ανοσία έναντι του κορονοϊού. Η πλειονότητα των γιατρών δεν τάσσεται υπέρ αυτής της θεωρίας. Ωστόσο, αμερικανικά πανεπιστήμια αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα», δήλωσε ο Λαρς Μπόντ, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Έρευνας για το Ανθρώπινο Γάλα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο. «Η ιδέα ότι το μητρικό γάλα μπορεί να περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον COVID- 19, αυτό, μπορεί να μην απέχει υπερβολικά από την πραγματικότητα», υποστήριξε.

Για τους επιστήμονες είναι γνωστό ότι οι μητέρες που εκτίθενται σε ορισμένους ιούς δημιουργούν αντισώματα που μεταδίδονται μέσω του μητρικού τους γάλακτος. Ο Λαρς Μποντ υποστηρίζει με τους συνεργάτες του προσπαθούν να κατανοήσουν δύο πράγματα:εάν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μητρικού γάλακτος και εν συνεχεία να ελέγξουν εάν το γάλα περιέχει τα αντισώματα που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον ιό. Εάν ναι, το επόμενο βήμα τους θα ήταν να δουν αν αυτά τα αντισώματα μπορούν να παραχθούν συνθετικά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα.

«Επειδή η πώληση του μητρικού γάλακτος μέσω του διαδικτύου πολλές φορές δεν υπόκειται σε όλα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας, υπάρχουν πιθανότητες η διακίνησή του να γίνει από απατεώνες», τόνισε ο Μποντ και πρόσθεσε: «Η αγορά μητρικού γάλακτος στο διαδίκτυο όταν αυτό δεν έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Όσο περισσότεροι ενήλικες προμηθεύονται μητρικό γάλα, τόσο λιγότερα μωρά μπορούν να το καταναλώσουν τα οποία το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις