Πόλεμος Συρία ΤουρκίαΝέα τουρκική στρατιωτική αποστολή 30 καλυμμένων φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων διέρχονται στο συριακό έδαφος, μέσω της διέλευσης του Kafr Lusin στα σύνορα. Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς τουρκικές θέσεις στη «ζώνη απο-κλιμάκωσης».

Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατιωτική ενίσχυση στη ΒΔ Συρία, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων, τανκ, πυροβολικού κι άλλων οχημάτων, που εισήλθαν στη «ζώνη απο κλιμάκωσης» από την έναρξη της νέας κατάπαυσης του πυρός αυξήθηκε σε 2.665, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων στρατιωτών.

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές του SOHR ( Συριακού Παρατηρητηρίου ) παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 6.070 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών, μεταφορέων προσωπικού, θωρακισμένων οχημάτων, κινητών αλεξίσφαιρων θαλάμων φρουράς και στρατιωτικών ραντάρ. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και το Χαλέπι υπερέβη τους 10.300.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις