Πρωτομαγιά Γαλλία 2020: Εργατική πρωτομαγιά σήμερα στο Παρίσι, αλλά δεν υπάρχουν εκδηλώσεις φέτος. Το συνδικάτo (CGT) καλεί σε κινητοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα και στο μπαλκόνι. Την 1η Μαΐου, οι Γάλλοι καλούνται να διαδηλώσουν ενώ μένουν στο σπίτι. Μια νέα πρόκληση για την επέτειο, που επιβάλλεται από την επιδημία του κορονοϊού.

«Καλούμε όλους να τραγουδούν, να ψάλλουν, να εμφανίσουν συνθήματα από πανό από το μπαλκόνι, το παράθυρο ή τον κήπο τους» , λέει ένας ακτιβιστής  «Ίσως είναι ακόμη πιο εύκολο για μερικούς ανθρώπους από το να έρχονται στις διαδηλώσεις. Από το σπίτι μπορούμε να δείξουμε όλη μας την υποστήριξη στους εργάτες του κόσμου, με περιορισμένο μεν αλλά επαναστατικό τρόπο. »

la-manifestation-du-1er-mai-2019-a-paris

la-manifestation-du-1er-mai-2019-a-paris

«Αυτή η 1η Μαΐου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα , δηλαδή σε σχέση με την κρίση στην υγεία και είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε αυτούς τους εργαζόμενους» πρόσθεσε. της.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, μαζί με τη σύζυγό του Brigitte,  θα δεχθεί δεκάδες εκπροσώπους του τομέα στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά πάντα με τους κανόνες υγιεινής ασφαλείας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις