Κορονοϊός Βρετανία: Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει μια πολύ περιορισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που έχουν επιβληθεί στη χώρα επειδή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει μια έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020. Ο Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει πιθανές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 έπειτα από την εξέταση της κατάστασης από τους υπουργούς.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ η κυβέρνηση κατανοεί τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει για την οικονομία το lockdown, με βάση το οποίο έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις, θα ήταν χειρότερα να χαλαρώσουν πρόωρα τα μέτρα. Σε σύσκεψη με τους πιο πρωτοκλασάτους υπουργούς του ο Τζόνσον είπε ότι η χώρα θα προχωρήσει «με τη μέγιστη επιφυλακτικότητα» καθοδηγούμενη από την επιστήμη και από δεδομένα αναλογιζόμενη αν κάποια από τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορούν να αρθούν.

«Η όποια χαλάρωση των οδηγιών την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ περιορισμένη. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της μάχης κατά του ιού και δεν θα κάνουμε τίποτα που θα απειλούσε να καταστρέψει τις προσπάθειες και τις θυσίες του βρετανικού λαού», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Τζόνσον. Οι υπουργοί ανησυχούν ότι τυχόν απότομη χαλάρωση του lockdown μπορεί να οδηγήσει σε μια δεύτερη έξαρση των ποσοστών των κρουσμάτων, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία και να υποχρεώσει την κυβέρνηση να κλείσει για δεύτερη φορά την οικονομία.

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, από την είδηση ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον έσπασε δύο φορές την καραντίνα, καθώς επέτρεψε στην 38χρονη ερωμένη του να τον επισκεφθεί δύο φορές. Σημειώνεται πως ο Φέργκιουσον είναι αυτός που συμβούλευσε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει το lockdown. Τα βρετανικά tabloit έχουν στήσει «πάρτυ», καθώς η 38χρονη αγαπημένη του είναι παντρεμένη. Πρόκειται για την Αντόνια Στάατς, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει με τον σύζυγό της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις